Satanda alanda aynı kişiler

Abone ol

30 yıllığına TÜRGEV’e arsa tahsis eden Başakşehir Belediye Başkanı AKP’li Mevlüt Uysal ve AKP Başakşehir İlçe Başkanı Ayhan Özgürel’in TÜRGEV’in Genel Kurul üyesi olduğu belirlendi.

Başakşehir Belediye Meclisi, 9 Ocak 2015 tarihinde yaptığı toplantısında, CHP li üyelerin ret oylarına karşılık AKP li üyelerin kabul etmesiyle “Başakşehir Mahallesi 367 ada 6 parsel sayılı taşınmazın TÜRGEV'e 30 yıl süreyle tahsis edilmesi hususunda protokol imzalamak üzere Başkanlık Makamına yetki verilmesi" ni oyçokluğuyla kararlaştırdı.

6893 metrekarelik dini tesis imarlı alanda gerekli resmi işlemler tamamlanmadan apar topar inşaat çalışmalarına başlandı. İnşaatın kaçak olarak yapıldığı iddia adildi

Yönetim Kurulunda Bilal Erdoğan, Ahmet Bayraktar ve Esra Albayrak ın bulunduğu TÜRGEV’in 39 kişilik Genel Kurulu bulunuyor. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uslu ve AKP Başakşehir İlçe Başkanı Ahmet Özgürel’in isimleri de bu listede yer alıyor. TÜRGEV in Türkiye çaponda19 yurdu bulunuyor. Yurtların çoğunluğu AKP li belediyelerin tahsis ettiği arsalar üzerinde faaliyet gösteriyor.

Konuyla ilgili olarak konuştuğumuz Başakşehir CHP li Meclis Üyesi Nizamettin Kümeç yaptığı açıklamada “ Kiraya verende kiralayanda aynı kişiler, belediye meclisinde oy çokluğu ile başkana 30 yıllığına kira verme yetkisi tanınıyor, başkanda bu karardan sonra hemen bu yetkisini kullanmış. Arsada inşaat çalışmalarına başlanmış, inşaatın başındaki yetkiliye burada ne yapılıyor diye sorduğumuzda, yurt ve mescit yapılıyor diye cevap aldık. Orası dini tesis alanıdır orada yurt yapılabilmesi için imar değişikliği gerekiyor. Şu anda arsada inşaat öncesi resmi ve hukuki işlemler yapılmadan inşaat çalışmasının yapılması kanunsuzluktur, hukuk tanımamazlıktır. Belediye Başkanına durumu bildirdiğimizde bir yanlışlık olmuştur diyerek konuyu geçiştirmeye çalıştı.” Dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Zeynel Yılmaz ise konuyu bu hafta İBB Meclisinde gündeme getireceklerini söyledi.

Bu arada CHP si Başakşehir İlçe Saymanı Sami Balcı “siyasi partiler, demokratik kitle örgütleri ve Başakşehir halkıyla beraber 14 Şubat Cumartesi günü saat 15 te Başakşehir Mahallesi 1. Etapta konuyla ilgili olarak basın açıklaması yaparak olayı protesto edeceklerini” söyleyerek Başakşehirli vatandaşları protestoya katılma çağrısı yaptı.

Derya Derviş

ulusalkanal.com.tr

''Silahları MİT'le götürecektik'' Gündem "İstanbul'da 6.4 büyüklüğünde deprem olacak!" Gündem Başsavcılık'tan operasyon açıklaması Gündem Bank Asya'ya yeni inceleme Gündem