Hrant Dink cinayeti iddianamesinin iade gerekçeleri ortaya çıktı

Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinde kamu görevlilerin rolü soruşturması kapsamında hazırlanan ididanamenin 2'in iade edilme nedeni belli oldu. Başsavcılık dosyayı "bazı şüphelilerin durumu değişebilir" diyerek geri gönderdi.

Abone ol

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Hrant Dink'in öldürülmesi iddianamesini savcılığa geri gönderdiği iade yazısının ayrıntıları belli oldu. İdddianame "sonradan toplanacak delillerin bazı şüphelilerin durumunu değiştirebileceği" gerekçesiyle iade edilmiş.

Soruşturma savcısı Gökalp Kökçü'ye gönderilen iade yazısında "soruşturma sürecinde yakalama-gözaltı gibi önemli bazı kararların başsavcılık ile görüşülmediği ve basında spekülatif haberler yer aldığı" belirtildi.

İddianamede F tipi polis şefleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer ile birlikte Emniyet İstaihbarat Daire Başkanı Engin Dinç, dönemin İstanbul İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Sabri Uzun'un da aralarında bulunduğu 25 şüpheli yer almıştı.

ulusalkanal.com.tr

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten 10 Kasım mesajı Gündem AKP'li Hüseyin Çelik: Bu adam kimdir? Ben de peşindeyim, onu bulacağım Gündem Mehmet Ali Şahin: İlk işimiz yeni anayasa ancak tek başına yeterli sayımız yok Gündem TGB, Antalya programını açıkladı Gündem