Erdoğan, Putin ile Suriye ve koronavirüsü görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefonda görüştü. Kovid-19 ile mücadele konusunda karşılıklı bilgi paylaşan iki liderin gündeminde İdlib ve Suriye de vardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefon görüşmesi yaptı. Yeni tip koronavirüs ile mücadelede iş birliği konuları, ikili ilişkiler ve bölgesel meseleler masaya yatırıldı.

Görüşmeyi ilk olarak İletişim Başkanlığı duyurdu. Ardından Kremlin Basın Servisi, detayları paylaştı.

Erdoğan ve Putin, telefonda, Kovid-19 salgınıyla ilgili durumu konuştu. Enfeksiyonla mücadele için alınan önlemler konusunda birbirlerini bilgilendirdi.

Görüşmede, Kovid-19 nedeniyle Türkiye'de bulunan Rus vatandaşlarının ülkelerine dönebilmesi konusunda iş birliği konusu ele alındı.

İki liderin gündeminde Suriye de vardı. İdlib bölgesindeki durumu istikrara kavuşturmak için imzalanan 5 Mart tarihli Rus-Türk anlaşmalarının uygulanması da dâhil olmak üzere kapsamlı görüş alışverişinde bulundu.

Libya meselesini de görüşen Erdoğan ve Putin, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğini ele aldı.

İki lider, farklı seviyelerde temasları sürdürme konusunda da mutabık kaldı.

ulusal.com.tr

Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu koronavirüsten hayatını kaybetti Gündem Bakan Ersoy'dan flaş turizm sezonu açıklaması Gündem Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü'den sokağa çıkma yasağı açıklaması Gündem Prof. Dr. Feriha Öz koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti Gündem