Mescid-i Aksa gerginliği: 20 yaralı

İsrail devletinin "Roş Aşana" tatili nedeniyle uyguladığı Mescid-i Aksa'ya giriş yasağı sürüyor. İsrail askerleri Mescid-i Aksa'nın avlusunda yasağa direnen Filistinlilere saldırdı. Olayda 20 Filistinli yaralandı.

Abone ol

Mescid-i Aksa'ya giren İsrail güvenlik güçleri yine yine Filistinlilere saldırdı.

İsrail devleti, yahudiler için yılbaşı kabul edilen "Roş Aşana" tatili nedeniyle pazar günü Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girişini yasaklamıştı.

İsrail güvenlik güçleri, birkez daha yasağa direnen Filistinlilere saldırdı.

İsrail polisi Filistinlilere; plastik mermi, ses ve gaz bombalarıyla saldırdı. Olaylarda yaklaşık 20 Filistinli yaralandı. 1 Filistinli tutuklandı.

İsrail güvenlik güçleri Müslümanlar için kutsal olan Mescid-i Aksa'nın çatısında gezerken, atılan ses bombaları nedeniyle Aksa'nın güney duvarlarında yangın çıktı.

Bu arada İsrilli yahudiler, İsrail polisi eşliğinde Mescid-i Aksa'ya girerken, Filistinlilere karşı kışkırtıcı hareketler sergiledi.

1969'da Aksa'ya giren Avustralyalı bir yahudi, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'nın mihrabıyla bin yıllık minberini yakmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Teröre karşı yapılacak olan büyük miting HDP'yi telaşlandırdı Gündem Hakkari'den çok acı haber Gündem Askeri konvoyun geçişi sırasında patlama: Yaralı askerler var Gündem Şehit ile gazi çocuklarına ücretsiz muayene Gündem