TLB'ye Tayyip Erdoğan davası

Yolsuzluk ve rüşvet eylemlerinde atılan sloganlar suç sayıldı. Çorlu'da TLB'liler attıkları sloganlar nedeniyle hakim karşısına çıktı. Duruşma 12 Şubat 2015'e ertelendi.

Abone ol

Yolsuzluk ve rüşvet eylemlerinde atılan sloganlar suç sayıldı. Çorlu'da TLB'liler attıkları sloganlar nedeniyle hakim karşısına çıktı. Duruşma 12 Şubat 2015'e ertelendi.

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde dönemin Başbakanı Tayyip Erdoğan'a hakaret ettikleri gerekçesiyle kamu davası açılan TLB'liler hakim karşısına çıktı.

Gençlerle ilgili düzenlenen iddianamede, yolsuzluk eylemlerinde attıkları sloganlar, Erdoğan'a hakaret sayıldı.

İddianame kabul edildi, TLB'liler ilk kez hakim karşısına çıktı. İfade veren 2 gencin duruşması 12 Şubat 2015'e ertelendi.

Gençlerin avukatı duruşma sonrası açıklama yaptı. Avukat Bahadır Berk, siyasetçilerin eleştiriye açık olması gerektiğini söyledi.

Berk şöyle konuştu: "Göz önündeki insanlar, yöneticiler diğer insanlara göre biraz daha töleranslı, tahammüllü olması gerekir. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu konuda açık kararları var. Onları mahkemeye sunduk. Toplum önündeki insanların biraz daha töleranslı olmaları gerekir. “ dedi. Bahadır Berk Tlb’lilerin yaşlarını hatırlatarak şunları söyledi. “Gün geldi, insanların yaşlarını büyüterek idam ettiler. Gün geldi bu gençleri mahkemelerde yargılıyorlar."

"BİZLER ÇANAKKALE'DEKİ 15'LİLERİZ"

TLB Çorlu Eski Başkanı Ferdi Tanhan şunları söyledi: “Bizler bugün 17 Aralık Operasyonu kapsamında dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan’a hırsız dediğimiz gerekçesi ile burada bulunuyoruz. Bu davanın bize açılmış olmasının bir sebebi var bizler en güçlü halka olduğumuz için en güçlü cehpe örgütü olduğumuz için bu saldırı dava bize yöneltildi. Çanakkalede 15 liler nasıl şehit olduğu ise biz de aynı özveri ve güven ile halkımız ve vatanımız için çalışıyoruz. Biz kimseye hakaret etmeyiz. Türkiye’de siyaseti bir bilim olarak üreten bir kurum varsa oda Türkiye Gençlik Birliği ve Türkiye Liseliler Birliğidir.”

İmdat Şahin

ulusalkanal.com.tr

Buradan ilan ediyoruz Gündem Büyükşehirler artacak! ''En az 40 olacağını söyleyebilirim'' Gündem Davutoğlu'ndan Demirtaş'a sert yanıt Gündem Demirtaş'tan paket eleştirisi: Kıyameti koparacağız Gündem