YSK'nın 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında belirlediği yasaklar başladı

Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında belirlediği yasaklar başladı. “Son 10 Gün Yasakları” olarak da bilinen uygulamaya göre, ilçe seçim kurullarının gösterdiği meydanların dışında propaganda yapılması artık yasak. Vatandaşların elektronik posta adreslerine ve telefonlarına mesajlar göndererek propaganda yapmak da yasak kapsamına giriyor.

Abone ol

Seçimlere 10 gün kaldı, son 10 gün yasakları da başladı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun 31 Mart 2019 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi için belirlediği seçim yasakları bu sabah başladı.

30 Mart Cumartesi günü saat 18.00'e kadar devam edecek yasaklar, seçim propagandasına ilişkin birçok konuyu yeniden düzenliyor.

Yasaklar, adayların propaganda çalışmalarını sınırlandırıyor.

Bugünden itibaren, Seçim süresince genel yollar üzerinde, ilçe seçim kurullarının gösterdiği meydanların dışında toplu olarak sözlü propaganda yapılması yasak olacak.

Adaylar, vatandaşların elektronik posta adreslerine ve telefonlarına sesli, görüntülü veya yazılı mesaj gönderemeyecek. Siyasi parti üyeleri ise bu kapsamın içine girmiyor. Partiler kendi üyelerine mesaj göndermeye devam edebilecek.

Son 10 gün yasakları, yazılı ve görsel basının çalışmalarını da etkileyecek. Buna göre, kamuoyu araştırmaları, anketler, tahminler bir adayın lehinde ya da aleyhinde dağıtılamayacak.

Siyasi partilerin ve adayların seçim büroları saat 9'dan 23'e kadar halka açık faaliyette bulunabilecek. Seçim bürolarında görüntülü ve sesli propaganda ise çevresel gürültü ile ilgili mevzuat hükümlerine uyularak yapılacak.

ulusal.com.tr

Mustafa İlker Yücel'in Mavi İstanbul projesine ödül Gündem Prof. Dr. Tülin Oygür'den Türk-İş'e destek Gündem Jandarmadan başarılı operasyon Gündem Şırnak şehidi Burçin Damcı uğurlandı Gündem