Cumhuriyet kadınları ''çocuk gelinlere hayır'' diye haykırdı

Onlar bizim annemiz ablamız teyzemiz... Bu kez onlar, kadınlar sokaktaydı. Anayasa Mahkemesi'nin, "resmi nikah olmadan imam nikahı yapılabilir" kararını, İstanbul Şişli'de protesto ettiler. Cumhuriyet kadınları "çocuk gelinlere hayır" diye haykırdı.

Abone ol

Resmi nikah olmadan imam nikahı kıymanın 2 aydan 6 aya kadar cezası vardı. Ancak Anayasa Mahkemesi, Erzurum Pasinler Sulh Ceza Mahkemesi'nin başvurusu üzerine aksi yönde bir karar verdi. "imam nikahı için önce resmi nikah kıymaya gerek yok" dedi.

Kadınlar medeni kanuna sahip çıkmak için İstanbul Şişli'deki Atatürk Evi önünden başladı yürüyüşe. Eylemde Avukat Nazan Moroğlu, sanatçı Gülsen Tuncer, Yazar Meriç Velidedeoğlu gibi çok önemli isimler de vardı. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü de kadınları yalnız bırakmadı.

Kadınlar hedeflerini de aştı, imza atanların sayısı 1 buçuk milyona ulaştı. Onlar mahkemenin kararıyla önü açılacak çocuk gelinlerehayır diyor.

HABER: HATİCE KARA KAMERA: ŞENGÜL DERİN

FOTOĞRAFLAR: NASUH BEKTAŞ

ulusalkanal.com.tr

26 polisin yargılandığı o dava ertelendi Gündem Türkmen lider Cevizci: Mayın temizliği yalan! Cezire’den binlerce Kürt kente taşınıyor Gündem Emekli Tuğamiral Cem Aziz Çakmak yoğun bakımda Gündem Suikast son anda önlendi Gündem