Yeni dönem başlıyor

Artan iş kazalarının ardından inşaatlarda da bir yeniliğe gidiliyor. Hükümet, inşaatlardaki malzeme niteliğinin araştırılması amacıyla ‘Yapı Araştırma Merkezi’ kurmaya hazırlanıyor.

Abone ol

Sık sık iş kazalarıyla gündeme gelen inşaatlarda yeni bir dönem başlıyor. Hükümet, inşaatlardaki malzeme niteliğini araştırmak için ‘Yapı Araştırma Merkezi’ kurmaya hazırlanıyor.

Çalışmayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı başlattı. Bakanlık, yapılarla ilgili standartlar ve malzemelerin araştırılması-geliştirilmesi amacıyla Yapı Araştırma Merkezi kurulmasına karar verdi. Daha önce yapılan araştırmada, her 2 firmadan birinin kalitesiz demir çelik ürettiği tespit edilmişti.

Yapı Araştırma Merkezinin kurulması için önümüzdeki günlerde hukuki altyapı hazırlanacak. Yapı Araştırma Merkezi’nin faaliyetleriyle üretim ve pazarlama stratejisi oluşturulacak. Elde edilecek sonuçlar kentsel dönüşüm dahil, inşaat sektörünün üretim sürecine doğrudan kanalize edilebilecek.

Yapı Araştırma Merkezi, yerli ve yabancı üniversiteler, sektör temsilcileri ve şirketlerle işbirliği içinde çalışacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı daha önce de bir değerlendirme yapmış

ulusalkanal.com.tr

F Tipi'ne yeni kod! Gündem Yine tarih verdi Gündem Joe Biden gitti, Vladimir Putin geliyor Gündem CHP'den AYM'ye başvuru! Gündem