"Bu proje bölgeye yeni bir ruh bahşedebilir"

İran Allame Tebatebai Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi öğretim görevlisi Doktor Sadullah Zarei, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın görüşmesini değerlendirdi. Zarei, "Bu buluşma İran'da olumlu karşılandı. Bölgemizde yeni bir düşüncenin göstergesidir" dedi. Zarei, Batı Asya Birliği stratejisi için de "Bu proje bölgeye yeni bir ruh bahşedebilir" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Doktor Sadullah Zarei. İran'da Allame Tebatebai Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinde öğretim görevlisi. Aynı zamanda Nur Stratejik Araştırmalar Kurumu başkanı.

Zarei, Ulusal Kanal İran Temsilcisi Yakup Aslan'ın sorularını yanıtladı. Vatan Pratisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in başkanlığındaki Türkiye heyetinin Suriye ziyareti, Musul harekat planı, Şah Fırat operasyonu, ABD'nin bölgedeki ve Batı Asya Birliği stratejisini değerlendirdi.

Zarei açıklamalarına Perinçek-Esad görüşmesiyle başladı.

Batı Asya Birliği stratejisine bakış açısını anlattı.

Zarei'ye göre Batı Asya Birliği sadece 7 ülke için değil bölgedeki tüm devletler için kaostan çıkış yolu.

ABD'nin Nisan ya da Mayıs ayında yapmayı planladığı Musul operasyonu. Zarei operasyonun yapılması durumunda başarısızlığa mahkum olacağı kanaatinde.

Zarei'ye göre AKP ile ABD'nin teröristleri eğitim silahlandırmayı amaçlayan Eğit-Donat stratejisinin de akıbeti aynı olacak.

Zarei, Türkiye'nin Suriye topraklarındaki Şah Fırat operasyonunda da asıl hedefin Suriye devleti olduğuna işaret etti.

3 katlı tünel projesi oy çokluğa ile kabul edildi! Gündem Çukurova'da suikast iddiası Gündem Eğit-Donat’a Vatan Partisi'nden sert tepki Gündem Önce kura, sonra kur vurdu Gündem