Ön cephede savaşan aile hekimleri unutuldu

Sağlık çalışanlarına yapılacak ek ödemenin usul ve esasları yayınlandı. Fakat sağlık emekçileri genelgede birçok eksiklik olduğunu belirtti. Genelgede, birinci basamak olan aile hekimlerine, takiplerinde pandemi hastası varsa bile hiç ek ödeme yok. Ayrıca pandemi hastaları ile doğrudan alakalı birimde görevli değilse çalışanlara yüzde 100 tavan ek ödeme de olmayacak. Sağlıkçılar, aile hekimliklerinin de en ön cephede mücadele ettiğini aktardı, bu yanlışın düzeltilmesini istedi.

Abone ol

Ek ödemeyi kimlerin ne kadar alacağı açıklandı.

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgınının ön cephesinde sağlık çalışanları mücadele ediyor. Sağlık Bakanlığı da bu nedenle sağlık çalışanlarına 3 ay yüzde yüz olarak tavan ek ödeme yapılacağını açıkladı. Ek ödemeye ilişkin usul ve esaslar da Bakanlık tarafından yayınlandı.

Genelgede pandemi hastaları ile doğrudan alakalı birimde görevli değilse pandemi hastanesinde çalışsa bile yüzde 100 ek tavan ödeme olmayacak. Sağlık çalışanları ise buna itiraz ediyor.

Sağlık çalışanlarının karşı çıktığı bir diğer madde ise aile hekimlerine ilişkin oldu. Genelgeye göre, aile hekimlerine takiplerinde pandemi hastası varsa bile hiç ek ödeme yok. Ulusal Kanal’a konuşan Dahile Uzmanı Doktor Hikmet Çevik, bu eksikliğin düzeltilmesini istedi.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Çinli uzmanlarla video konferansla toplantı yaptı Sağlık İmmün plazma tedavisi uygulanan Kovid-19 hastasından iyi haber Sağlık YÖK Başkanı Saraç'tan o bölüm öğrencilerine iyi haber Sağlık MEB'den LGS sınavına girecek öğrencilerin velilerine mesaj Sağlık