Halkalı saldırısı davasında tutuklu kalmadı

İstanbul Halkalı'da 5'i asker 6 kişinin hayatını kaybettiği, 15 kişinin de yaralandığı bombalı saldırıya ilişkin davada tutuklu kalmadı. 13 sanıklı davada tutuklu yargılanan son 2 kişi de "uzun tutukluluk süreleri" gözönüne alınarak tahliye edildi.

Abone ol

Tarih 22 Haziran 2010. İstanbul Halkalı’da askeri servis aracının geçiş güzergahına bir bomba bırakılmıştı. Servis aracı geçtiği sırada o bomba patlatıldı. Araçta bulunan 5 astsubay bir astsubay kızı hayatını kaybetti. 15 kişi de yaralandı.

Saldırının PKK tarafından yapıldığı belirlendi. 13 kişi gözaltına alındı. Aradan tam 5 yıl geçti. 5'i asker 6 kişinin yaşamını yitirdiği o davada tutuklu kalmadı.

Davanın karar duruşmasında, sanık avukatları reddi hakim talebinde bulundu. Mahkeme de reddi hakim talebinin değerlendirilmesi için dosyayı Bakırköy 9. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. Duruşma 8 Eylül 2015 tarihine ertelendi.

Reddi hakim talebi karara bağlanmadan 2 tutuklu sanık 20 Haziran'da Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ne birer dilekçe sundu. Tutuklu sanıklar Mehmet Kazım Sevim ve Seyithan Özer "uzun tutukluluk" süreleri gözönüne alınarak tahliyelerini istedi. Mahkeme, talebi kabul ederek aynı gün her iki sanığın tahliyesine karar verdi. İki sanık da Kandıra Cezaevinden salıverildi. Böylece davanın tutuklu sanığı kalmadı.

ulusalkanal.com.tr

Eski Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'den çarpıcı koalisyon açıklaması Gündem Demirtaş önceliğini açıkladı Gündem Etyen Mahçupyan: En önemli aktör CHP Gündem AKP ve CHP'ye sert eleştiri: Aralarında fark kalmadı Gündem