IŞİD G-20 zirvesini hedef alacaktı! Otellerde keşif yaptılar

Türkiye'deki IŞİD militanlarının Antalya'da düzenlenen G-20 zirvesini hedef seçtiği ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, Gaziantep'deki hücre evlerine düzenlenen operasyonlarda buna dair belgeler ele geçirildiğini belirtti.

Abone ol

Dünya liderlerinin buluştuğu, Türkiye'nin başkanlığında Antalya'da düzenlenen G-20 liderler zirvesinin IŞİD'in hedefinde olduğu ortaya çıktı. G-20 zirvesine ilişkin yapılan planlar, Gaziantep'teki hücre evlerine yapılan baskınlarda ele geçirildi.

Ankara'da 103 kişinin ölümüne neden olan saldırının ardından yürütülen soruşturma kapsamında, IŞİD'in Gaziantep'teki hücrelerine operasyon düzenlenmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, bu operasyonlarda çok sayıda dijital belge ele geçirildiğini açıklamıştı.

Baskınlarda el konulan IŞİD'in Gaziantep Emiri olarak bilinen Yunus Durmaz’ın bilgisayarı ayrıntılı olarak incelendi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, bu bilgisayarda G-20 zirvesine ilişkin bilgiler bulunduğunu belirtti.

Belgelere göre; IŞİD üyeleri, devlet başkanlarının kalacakları otellere yönelik keşif çalışması yaptı. Savcılığın uyarısıyla Antalya’ya giriş ve çıkışlar sıkı kontrol altına alındı, oteller bölgesinde güvenlik üst seviye çıkarıldı.

IŞİD’in Türkiye’de 18 ilde 26 hedef belirlediği, İzmir ve İstanbul’daki eğlence mekanlarının bu hedefler arasında bulunduğu tespit edildi. Örgütün, hedefleri arasında Türkiye’deki Yahudi cemaati, Alevi örgütleri, bazı sol gruplar da var.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan, İstanbul'da konuştu Gündem Türkiye'de IŞİD'e sempati duyanların oranı yüzde 8 Gündem AKP hükümetinin öncelik vereceği 3 başlık belirlendi Gündem O yemin ile ilgili Baykal da konuştu: Bu yüzden müdahale ettim Gündem