Teröristlerin hedefinde Eyfel Kulesi var

Abone ol

Paris’te tüplerden oluşan patlayıcı düzenekli araba nedeniyle gözaltına alınan terör şüphelilerden Ornella Gilligman’ın ifadesi ortaya çıktı. “Komando” terörist Gilligman, Eyfel Kulesi’nin yakın bir süreçte hedef alınacağını itiraf etti.

Ornella Gilligman’nın ifadeleri olayla ilgili olarak gözaltına alınan diğer teröristlerin ifadeleri ile de karşılaştırıldı.

Olay günü polisle girdiği çatışmada yaralanan Gilligman’ın önce tedavisi yapıldı. Tedavinin ardından (Cumartesi günü) ifadesi alınan terör şüphelisinin sorgulama sırasında ifadesini defalarca değiştirdiği öğrenildi.

Gilligman, uzun süren sorgulamanın sonucunda, Eyfel kulesinin tamamen bir hedef olduğunu, net olarak ifade etti.

Geçen hafta, bomba düzenekli arabanın bulunması sonrasında, ayrıldığı erkek arkadaşı ve onun üç çocuğu ile Montargis’de buluşan Gilligman, Marsilya’ya kaçmaya çalışmış ancak (Salı günü) jandarma ekipleri tarafından Orange şehri civarında yakalanmıştı.

Gillligman ile birlikte yakalanan erkek arkadaşı olaylarla ilgisi bulunmadığı tespit edilerek serbest bırakıldı. Ancak Ornella Gilligman terörist grubun bir numarası olarak, ‘terörist komplosu ve suikast girişimi’ suçundan yargılandı ve tutuklandı.

Gözaltındaki diğer terör şüphelilerinse hakim karşısına çıkartılacağı öğrenildi.

Bu olayın, Fransa’nın ilk defa karşı karşıya kaldığı bir ‘kadın kumando terörsitleri grubu’olduğu bildirildi.

Bilindiği üzere, Eyfel Kulesi Fransa’nın en bilinen sembollerinden biri.

S. Hülya Aksu / Fransa

ulusalkanal.com.tr

Fransa Başbakanı Valls: Terör saldırısı riski en yüksek seviyede Dünya İran'dan 'Suriye'de ateşkes' açıklaması Dünya Obama'dan ABD'lilere şok sözler Dünya Rusya'dan gövde gösterisi Dünya