Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş'tan doğalgaz açıklaması

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Rusya'nın doğalgazı kesme ihtimaline karşılık Azerbaycan ve Türkmenistan ile doğalgaz ve petrol anlaşmaları imzalanabileceğini söyledi. Kurtulmuş, "Türkiye bir enerji dağıtım merkezi olma potansiyeline sahip. Bunu gözardı ederlerse kendi maliyetlerini düşünecekler. " dedi.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Rusya'nın doğalgazı kesmesi durumunda Azerbaycan ve Türkmenistan ile anlaşmalar imzalanabileceğini söyledi.

"Ortada bir realite var" diyen Kurtulmuş, Türkiye'nin doğalgaz bakımından da petrol bakımından da dışa bağımlı bir ülke olduğunu hatırlattı.

Doğalgaz konusunda bir kriz çıkmamasını ümit ettiğini belirten Kurtulmuş, "Bu krizin çıkmaması için Sayın Cumhurbaşkanımız sıvılaştırılmış gaz ithalatıyla ilgili Katar'la yeni bir anlaşma imzaladı. Azerbaycan, Türkmenistan doğalgaz ve petrolleriyle ilgili de bir takım anlaşmalar olabilir" dedi.

Kurtulmuş, Türkiye'nin bir enerji dağıtım merkezi olma potansiyeline sahip olduğunu belirtti, "Türkiye'nin ortaya sunmuş olduğu bu imkanı gözardı edemez. Gözardı ederlerse kendi maliyetlerini düşünecekler" ifadeleri kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Soğuk hava balık fiyatlarını artırdı Ekonomi Antalya'daki Tarım Fuarı'nda gündem uçak krizi Ekonomi Dolarda 13 yıl sonra bir ilk Ekonomi Altın alacaklar dikkat! Ekonomi