Yurdun dört bir yanı beyaza büründü

Türkiye'nin dört bir yanı beyaz örtü ile kaplandı. Birçok köy yolu ulaşıma kapandı. Yurdun dört bir yanında 'kar kaplanları' kapanan yolları açmak için mücadele ediyor. Kar altındaki kentlerimizde kimi yurttaş karın cefasını çekti, kimisi de sefasını sürdü.

Abone ol

Türkiye dört gözle karın toprakla buluşmasını bekledi. Yurdun dört bir yanı beyaz örtü ile kaplandı. Kar altındaki kentlerimizde bir taraftan yaşam olumsuz etkilenirken diğer taraftan da kartpostallık görüntüler oluştu.

Kar yağışı ile İstanbul beyaza büründü. Kentte, haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu yaşandı. Don ve buzlanmanın da etkisiyle ana arterlerde araç trafiğinde yoğunluk oluştu. Bu yoğunluk zaman zaman yüzde 85'e kadar çıktı.

Başkentte kar yağışı gece saatlerinde yoğunluğunu artırdı. Sokaklar, caddeler, parklar karla kaplandı. Başkentin yollarında tuzlama ve kar küreme çalışması yapıldı. Sabah saatlerine kadar kar yağışı kent genelinde etkisini sürdürdü.

Van, Muş, Bitlis ve Hakkari'de kar ve tipi nedeniyle 729 yerleşim biriminin yolu kapandı. Bingöl'de de 288 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Kar kaplanları, kapanan yolların ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Toprağın kara hasret olduğu İzmir'in Tire ilçesinde, uzun yıllar sonra ilk kez kar yağdı. Miniklerin kar sevinci kameralara işte böyle yansıdı.

Sivas'ta Şarköy'ün yolu ulaşıma kapandı. Kalp krizi geçiren hasta, ekiplerin 2 saat süren çalışmasının ardından hastaneye kaldırıldı. Hastanın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bursa'da yoğun kar yağışı nedeniyle 8 kişiyi taşıyan 2 araç, kara saplandı. Vatandaşlar önce kendi imkanlarıyla araçlarını çıkarmaya çalıştı. Başaramayınca da yardım istedi. Jandarma ekipleri, bölgeye traktörle giderek mahsur kalan kişileri bulundukları yerden kurtardı.

Yine Bursa'da Nilüfer ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle damları çöken iki ahırdaki hayvanlardan 9'u telef oldu.

Malatya kent merkezine mevsimin ilk karı düştü. Gece saatlerinde etkili olan kar, kenti beyaza bürüdü. Bu durum özellikle çocukları heyecanlandırdı. Karın keyfini en çok onlar çıkardı.

Mevsimin ilk karının toprakla buluştuğu Niğde ve Karaman’da kar yağışı etkisini sürdürüyor. Akşam saatlerinde başlayan karla birlikte kentler beyaza büründü.

Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde kar yağışı etkisini sürdürüyor. Beyaza bürünen ilçede, kartpostallık manzaralar oluştu. Soğuk havayı, kar keyfi yaşayan çocukların kahkahaları ısıttı.

Muş'ta 5 metrelik kar kalınlığı oluştu Yurt Ankara Valiliğinden ''buzlanma ve don'' uyarısı Yurt İstanbul Boğazı'ndan gemi geçişleri kapatıldı Yurt Hatay'da sevimli köpekler derede mahsur kaldı Yurt