Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı sisteminin iki yılını değerlendirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin iki yıllık değerlendirmesini yaptı. Erdoğan, konuşmasında Kabinede değişiklik sinyali verdi. İhtiyaç duyulduğunda yeni isimlere görev vermekten kaçınmadıklarını bildirdi. İki yıllık süreçte terörle mücadele, ekonomi, eğitim alanlarında atılan adımları da değerlendirdi Cumhurbaşkanı. İç ve dış politikadaki gelişmeleri de paylaştı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 2018 yılında hayata geçirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin iki yıllık değerlendirmesini yaptı. Beştepe’deki toplantıya bürokratlar, yargı camiası ve basın mensupları katıldı. Ulusal Kanal Ankara Temsilci Eray Çelebi ve Aydınlık Gazetesi Ankara Temsilcisi İsmet Özçelik de katılan gazeteciler arasında yer aldı.

Erdoğan iki yıllık süreçte yeni sistemle birlikte yargıda, eğitimde, sağlıkta, askeri alanlarda atılan adımları paylaştı. Cumhurbaşkanı konuşmasında ilk olarak Kabinede değişiklik sinyali verdi.

Cumhurbaşkanı, iki yılda eğitimden ekonomiye, yargıdan çalışma sektörüne kadar tüm alanlarda yapılan değişiklikleri paylaştı.

Erdoğan’ın konuşmasının en önemli başlıklarından biri de terörle mücadele konusu oldu. Irak’ta da güvenli bölge vurgusu yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

- "Kabinede ve üst düzey bürokraside ihtiyaç hasıl olduğunda yeni isimlere görev vermekten asla çekinmedik. Bundan sonra da reform, icraat ve değişim temelli bir anlayışla yolumuza devam edeceğiz."

- "Yatırımlarda 2018 ve 2019 yıllarında 2,3 trilyon tutarına ulaştık. Son iki yılda ilk ve orta öğretimde 2 bin 805 okul inşa ettik. 10 yeni şehir hastanemizi hizmete soktuk. Hakim, savcı ve personel sayısını yüzde 177 oranında artırdık. Dışa bağımlılığı yüzde 30'lara düşürdük. Son 2 yılda Akıncı İHA ve Aksungur İHA, Gölbey ilk uçuşlarını gerçekleştirdi. İlk etabı yılda 90 milyon yolcuya hizmet verecek İstanbul Havalimanı'nı devreye aldık. İşsizlik ödeneğinden 1,8 milyon vatandaşımıza 14,7 milyar lira ödeme yaptık."

- " Son iki yılda terör örgütü PKK'ya yönelik 224 bini kırsalda, 10 binden fazlası şehirlerde 234 binin üzerinde operasyon gerçekleştirdik. Terör operasyonlarında toplam 2 bin 354 teröristi etkisiz hale getirdik, böylece yurt içi terörist mevcudu 400'lü rakamlara geriledi. İkna çalışmalarıyla 530 teröristi örgütün pençesinden kurtardık. FETÖ'yle mücadele amacıyla 17 bin operasyon gerçekleştirdik. FETÖ'nün bürokrasiden iş dünyasına kadar tüm yapılanmalarını önemli ölçüde yıktık, kalanları da tespit ettikçe temizlemeye devam ediyoruz. 2017 yılbaşından bugüne kadar ülkemizde DEAŞ tarafından tek bir eylem dahi gerçekleştirilememiştir."

- "Trablus’u tehdit eden darbecileri gerilettik. Son zamanlardaki bazı gelişmeleri izliyoruz, kimse heveslenmesin ona da prim vermeyeceğiz."

ulusal.com.tr

Selahattin Demirtaş Anayasa'yı hedef aldı: " 'Türk Milleti' kavramı çıkarılsın" Gündem Sağlık Bakanı Koca günlük vaka sayısının en yüksek olduğu 5 ili açıkladı Gündem Bir kadın cinayeti daha: Pınar Gültekin'in cesedi varilde bulundu Gündem MSB'den Kıbrıs Barış Harekatı'nın yıl dönümünde anlamlı video Gündem