Suriye ordusu 5 yerleşim birimini daha kontrol altına aldı

Teröristlere karşı Rusya havadan Suriye karadan operasyonlarına devam ediyor. Son olarak Hama’nın kuzeyindeki 5 yerleşim birimi daha kontrol altına alındı. Operasyonlarla ilgili bir açıklama da Rusya Devlet Başkanı Putin’den geldi. Putin, “Operasyonlarımız, Suriye ordusunun kara harekatı sürdüğü sürece devam edecek” dedi.

Abone ol

Rus jetleri havadan, Suriye ordusu da karadan teröristleri vuruyor.

Suriye ordusu son olarak Hama bölgesinin kuzeyinde 5 yerleşim birimini daha kontrol altına aldı. Operasyonu komuta eden Albay İbrahim, operasyonun Rus jetlerinin yardımıyla başarı sağladığını açıkladı.

Albay İbrahim, Suriye ordusunun şu anda tamamen teröristlerin kontrolünde olan İdlib bölgesi sınırlarına yaklaştığını belirtti.

Suriye ordusu, dün de Hama şehrine 40 kilometre mesafede El Nusra'nın kontrolünde bulunan Atşan kasabasıyla Tel-Skek ve İmhareytn köylerini geri almıştı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de “Operasyonlarımız Suriye ordusunun kara harekatı sürdüğü sürece devam edecek” dedi. Putin, Suriye’deki hava operasyonlarına diğer ülkelerin katılması konusunda umudunu yitirmeye başladığını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Rusya Haber Ajansı: Planlanmış gözlem uçuşları ertelendi Dünya Nobel Barış ödülü alan Tunus’tan anlamlı taziye mesajı Dünya İranlı generalden çok sert tepki Dünya Gulbettin Hikmetyar komada Dünya