Zeytin Dalı Harekatı'nda yaralanan asker şehit oldu

Afrin kent merkezinde mayın arama-temizleme çalışmaları sırasında yaralanan 1 asker şehit oldu. Mehmetçik şehrin dört bir yanında temizlik faaliyetlerini sürdürürken terör örgütünün beton koruganlar ürettiği tesis ile 30 metrelik yeni bir tünel bulundu.

Abone ol

Afrin didik didik aranıyor, her taşın altına bakılıyor. El yapımı patlayıcı arama tarama faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor.

Temizlik faaliyetleri sırasında 22 Mart'ta el yapımı patlayıcının infilak etmesi sonucu ağır yaralanan bir asker tedavi gördüğü hastanede şehit oldu.

Zeytin Dalı Haretkatı ile Fırat'ın batısında büyük bir zafer kazanan mehmetçik Afrin'i bombalardan temizlemek için çalışıyor.

Arama çalışmaları sırasında PKK/ PYD'nin açtığı tüneller, sığınakları, karargah binaları bir bir gün yüzüne çıkartılıyor.

Mehmetçik yine ilçe merkezinde tünel ve mevzi yapımında kullanılan beton blokların üretildiği tesisle ve 30 metrelik bir tünel buldu.

Hazır kalıpların bulunduğu alanda teröristlerin, kalıplara beton dökerek imal ettikleri blokları, tünel ve mevzi yapımında kullandığı belirlendi.

Alanda teröristlerce yakılan iş makineleri de dikkati çekerken, araçların, insansız hava araçlarının görüntü almasını engellemek için teröristlerce yakıldığı öğrenildi.

Kent merkezindeki 30 metrelik tünelinde teröristlerin mevzi olarak kullandığı iki binayı yer altından birbirne bağladığı anlaşıldı.

Afrin'in Samatek köyünde yapılan arama faaliyetinde ise teröristlere ait iki ayrı sığınakta muhtelif silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Caner Toygar hastaneye kaldırıldı Yurt Amasya’da 3.7 büyüklüğünde deprem Yurt Tunca ve Meriç nehirlerinde düşüş başladı Yurt Diyarbakır'da hava destekli asayiş uygulaması yapıldı Yurt