Son günlerde eylemlerde adı geçiyor! Kim bu Osmanlı Ocakları?

Bir taraftan terörle mücadele sürerken, şehit cenazeleri de Türk Milleti’ni ayağa kaldırdı. Bunu fırsat bilen provokatörlerin eylemleri ise tepki çekti.

Abone ol

Bir taraftan terörle mücadele sürerken, şehit cenazeleri de Türk Milleti’ni ayağa kaldırdı. Bunu fırsat bilen provokatörlerin eylemleri ise tepki çekti. Hürriyet binası 2 TIR ve 1 kamyonla gelen grup tarafından 2. kez saldırıya hedef olurken, Kırşehir’de Kürt yurttaşlara ait oldukları gerekçesiyle 4 işyeri yakıldı. Birçok ilde HDP binaları taşlandı ve yakılmaya çalışıldı.

Saldırılardan CHP Sincan İlçe Başkanlığı da nasibini aldı. Konu ile ilgili Twitter’dan açıklama yapan ve fotoğraf paylaşan CHP İlçe Başkanlığı, “İlçemiz Osmanlı Ocakları'nın saldırısına uğramıştır İlçemize yapılan saldırıyı kınıyoruz Lanet olsun hepinize!” ifadelerini kullandı.

Saldırıların ardındaki örgüt tartışma konusu oldu. Hürriyet gazetesi önündeki eylemde grubun “bozkurt işareti” yapıldı ancak Ülkü Ocakları, üyelerinin saldırılarda yer aldığı iddialarını yalanladı. Bazı saldırılarda ise AKP lehine sloganlar atıldığı ve grubun kendilerini “Osmanlı Ocakları” olarak tanıttığı görüldü. AKP’ye yakınlığıyla bilinen Osmanlı Ocakları iddiaları reddetti.

Aydınlık Osmanlı Ocakları’nı 24 Mayıs 2015 tarihli haberiyle duyurdu. 2009 yılında kurulan, Osmanlı Ocakları’nın ilginç eylemleri dikkat çekti. Henüz küçük bir grup olmasına rağmen TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ı bile ziyaret edebilen yapının mali kaynakları da bilinmiyor. Üyelerinden aidat almayan Osmanlı Ocakları, bağış da kabul etmiyor.

AÇILIMA DESTEK

6 Nisan 2015’te Isparta programının açılış konuşmasını yapan Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 400 vekile ihtiyacı olduğunu söylemiş ve çözüm sürecini desteklemişti. Kadir Canpolat, 30 Kasım 2006’da Türkiye’yi ziyaret eden Papa 16. Benedictus’a eylem yapacakları iddiasıyla yakalanarak haklarında yasal işlem yapılan 6 kişiden biri olarak adını duyurmuştu. (Aydınlık)

Eymir Gölü’nde yapılaşma Gündem 2 milyon iş yerine bu afiş asılacak Gündem Muazzez İlmiye Çığ'dan güçbirliği görüşmelerine destek Gündem "Bizler etle kemiğiz" Gündem