Şehit sayısı 4'e yükseldi

Diyarbakır'ın Hani ve Lice ilçelerinde çatışma çıktı, şehit sayısı 4'e yükseldi. Düzenlenen operasyonlardan sonra Silvan'da 15 terörist etkisiz hale getirilirken, Lice'de ise 21 PKK'lı öldürüldü.

Abone ol

Diyarbakır'da PKK ile asker arasında sıcak temaz sağlandı, çıkan çatışmada şehit sayısı 4'e yükseldi.

Lice-Hani-Kocaköy ilçelerinde yol kesen PKK'lılarla asker arasında çatışma çıktı. Çatışmada 1'i ağır 4 asker yaralandı. Uzman çavuş Muhammet Tufan kaldırıldağı hastanede şehit oldu.

Akşam saatlerinde de devam eden çatışmalarda uzman çavuş Latif Adıgüzel ile astsubay Metin Aydemir şehit düştü.

Diyarbakır Valiliği, Dicle Üniversitesi tıp Fakültesi'nde tedavileri devam eden 3 askerden Tokat nüfusuna kayıtlı jandarma teğmen Hubeyib Turan'ın da şehit olduğunu açıkladı.

Bölgede yapılan operasyonlarda ise Silvan'da 15 terörist etkisiz hale getirilirken, Lice'de ise 21 PKK'lı öldürüldü.

Uzman çavuş Muhammet Tufan, uzman çavuş Latif Adıgüzel ile astsubay Metin Aydemir askeri törenin ardından memleketleirne uğurlandı.

Erzurumlu olan Astsubay Aydemir'in babası birlik mesajları verdi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yaptığı açıklama şöyle:

18 Ağustos 2015 tarihinde, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca ulaşıma kapatılan Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma açmak ve teröristleri gizlenmiş oldukları bölgede etkisiz hale getirmek maksadıyla, Jandarma Özel Harekât Timlerince gerçekleştirilen operasyonda yaralan ve hastanede tedavileri devan eden üç Kahraman personelimizden Jandarma Teğmen Ubeyd TURAN, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur olaylarda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

ulusalkanal.com.tr

Yüksekova'da şiddetli patlama! Gündem PTT binasına bombalı saldırı Gündem TSK'dan Lice açıklaması Gündem Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na görev verecek mi? İşte önündeki ihtimaller Gündem