DBP'li başkan tutuklandı

Elazığ'ın Demokratik Bölgeler Partili Karakoçan Belediye Başkanı Burhan Kocaman tutuklandı. Kocaman'ın vergi kaçırma, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratma ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla tutuklandığı öğrenildi.

Abone ol

Elazığ'ın Karakoçan Belediyesine yönelik operasyon kapsamında gözaltında bulunan DBP'li Belediye Başkanı Burhan Kocaman çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin düzenlediği operasyonda gözaltına alınan 13 kişi emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Aralarında Burhan Kocaman ile Belediye Meclis Üyesi Cennet Ayık'ın da bulunduğu zanlılar; İhale ve Vergi Usul Kanununa muhalefet, haksız ekonomik kazanç sağlama, dolandırıcılık ve zincirleme şekilde görevi kötüye kullandıkları suçlamalarıyla savcıya ifade verdiler.

İfadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılan zanlılardan Kocaman ile Ayık tutuklanarak cezaevine konuldu. Diğer zanlılar ise yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

ulusalkanal.com.tr

Bedri Koraman'ın eşinden "babalık davası"na tepki Gündem ''Cumhurbaşkanı Lozan'ı bilmiyor'' Gündem Başbakan Yıldırım'dan '15 Temmuz' açıklaması Gündem TBMM'de bu hafta Gündem