Atilla Özdemiroğlu hayatını kaybetti

Sanat dünyası önemli bir değerini yitirdi. Bir süredir kanserle mücadele eden müzisyen Attila Özdemiroğlu hayatını kaybetti. 73 yaşında yaşama gözlerini yuman Özdemiroğlu, uluslararası yarışmalarda da Türkiye'yi temsil eden bestelere imza atmıştı

Abone ol

Bir süredir kanserle mücadele eden müzisyen Attila Özdemiroğlu'ndan acı haber geldi. Attila Özdemiroğlu'nun hayatını kaybetmesi sanat dünyasını yasa boğdu.

73 yaşındaki Özdemiroğlu bu sabah yaşamını yitirdi.

5 Ocak 1943 tarihinde Ankara'da doğan Özdemiroğlu, uzun yıllardır müzik dünyasında besteci ve aranjör olarak çalıştı. Türkiye'nin en ünlü isimlerinin birlikte çalıştığı Özdemiroğlu, 7 kez Altın Portakal Ödülü'nü aldı.

1995 yılında Hepgül Hepbir ile evlenen ve dört çocuk babası olan ünlü sanatçının müziğe ilgisi çocuk yaşta müzik aletleri çalmasıyla başladı ve Ankara Atatürk Lisesi'nde öğrenciyken müzik topluluklarına ve etkinliklere katıldı.

1966 yılında Durul Gence 5 orkestrasına giren Özdemiroğlu, bundan sonra da çeşitli orkestralarda görev aldı.

1975 yılından itibaren 7 kere Eurovision için Türkiye'yi temsil eden bestelere imza atan Özdemiroğlu, tiyatro oyunlarında ve bir sürü filmde de görev aldı.

ATİLLA ÖZDEMİROĞLU KİMDİR?

Attila Özdemiroğlu 5 Ocak 1943 tarihinde Ankara'da doğdu. Genç yaşta müziğe ilgi duymaya başladı. Çeşitli müzik aletlerini çocuk yaştayken çalmayı öğrendi ve okulda (Ankara Atatürk Lisesi'nde öğrenciyken) müzik etkinliklerine katıldı. 1966 yılında Durul Gence 5 orkestrasına girdi ve bundan sonra çeşitli orkestralarda görev aldı. Besteci ve aranjör olarak çeşitli eserlere imza attı. Ajda Pekkan, Nilüfer, Kayahan, Sezen Aksu, Onno Tunç, Uzay Heparı gibi isimlerle çalıştı. Film müzikleri de yapan sanatçı, yedi adet Altın Portakal Ödülü'nün sahibidir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

ulusalkanal.com.tr

AYDINLIK GAZETESİNİN ARŞİVİNDEN ATİLLA ÖZDEMİROĞLU'NUN FOTOĞRAFLARI

Usta sanatçı Kayıhan Keskinok anısına sergi açıldı Kültür Sanat Cizreli çozukların yüzü tiyatro ile güldü Kültür Sanat Cizreli çozukların yüzü tiyatro ile güldü Kültür Sanat Pamukkale Üniversitesi'nde öğrenciler "Antik Çağ" defilesi düzenledi Kültür Sanat