Yol haritası Soçi mutabakatı

Ankara ve Şam arasında doğrudan diyalog, İdlib gerginliğinin sonlandırılması için kritik öneme sahip. Türkiye ve Rusya'nın Soçi’de imzaladığı mutabakat ise İdlib’teki düğümün çözümü konusunda yol haritası niteliğinde. Uzmanlara göre, mutabakatın işlemesi ve ABD/PKK'ya alan açmamak için Astana masasını korumak hükümetin öncelikli hedefi olmalı.

Abone ol

İdlib gerginliğinin sonlandırılmasının Şam ile diyalogdan geçtiğinin altı çizildi, Astana sürecinin devamlılığına vurgu yapıldı.

Türkiye ve Suriye İdlib’te karşı karşıya geldi. 6 askerin şehit düşmesinin ardından İdlib’te gerginlik tırmandı.

İki ülke arasında yaşanan kriz akıllara İdlib’teki soruna çözüm için 17 Eylül 2018’de imzalanan Soçi mutabakatını getirdi. Sorunun çözümünün bu mutabakatta olduğunun altı çizildi.

Çözüm adresinin birinin de Ankara ile Şam’ın doğrudan temasa geçmesi olduğu belirtiliyor.

Suriye’de yaşanan sorunların çözümü için Türkiye, Rusya ve İran arasında yürütülen Astana sürecinin önemine de vurgu yapılıyor.

Suriye’de varlığını devam ettirmek için fırsat kollayan ABD’nin bölge için hedeflerine de dikkat çekildi, önemli uyarılar yapıldı.

ulusal.com.tr

Sağlık Bakanı Koca: Çin'den gelen bütün uçuşların durdurulması kararını aldık Gündem Mansur Yavaş Chatham House'da konuştu Gündem Yılın ilk ayında bölücü teröre ağır darbe Gündem CHP’den ilginç ''Kaboğlu'' savunması Gündem