Son dakika haberleri! Rusya'dan İdlib açıklaması! "Türkiye'yi bilgilendirdik"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib hakkında konuştu. HTŞ'li teröristler bastırılıncaya kadar operasyonların devam edeceğini belirten Lavrov, operasyonlar hakkında Türkiye'yi bilgilendirdiklerini de söyledi.

Abone ol

İdlib'de 3 sivilin öldüğü 12 kişinin yaralandığı Türk askeri konvoyuna yapılan hava saldırısının yankıları sürüyor.

Rusya Dişişleri Bakanı Sergey Lavrov, İdlib'de gerilimin tırmanmasının nedeni olarak saldırı düzenleyen teröristleri gösterdi.

Sergey Lavrov İdlib'deki gerilimi azaltma bölgesindeki saldırılarını sert bir biçimde durdurmak hususunda kararlı olduklarını belirtti.

Lavrov, "İdlib'de teröristleri ortadan kaldırma uygulaması devam edecek" şeklinde konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı, Türk askerlerinin İdlib'deki varlığının teröristlerin saldırmasının önünü kesemediğini kaydetti.

Rus Bakan, Rus savunma yetkililerinin İdlib'deki duruma ilişkin olarak Türk meslektaşları ile her gün temas halinde olduklarını belirtti.

Sergey Lavrov, Soçi Mutabakatı'nın teröristlere karşı ateşkes yapılmasını içermediğinin de altını çizdi.

Rusya Dışişleri Bakanı, "Teröristlerin provokasyonları Türk gözlemci askerlerin başları üzerinden yapılmaya devam etti" ifadesini kullandı.

ulusal.com.tr

Naadam Festivali Moğolistan'da başladı Dünya İdlib'teki hava saldırısı sonrası açıklamalar Dünya İdlib'te tansiyon yükseliyor Dünya Çin, Tayvan ve ABD'yi uyardı Dünya