Hitler bıyığı istifa getirdi!

Almanya'da islam karşıtı eylemler düzenleyen Pegida'nın lideri Lutz Bachmann istifa etti. Bachmann'ın istifasında, Hitlerin saçını ve bıyığını taklit ettiği fotoğrafın basına sızamasının etkili olduğu düşünülüyor.

Abone ol

Almanya'da İslam karşıtı eylemlere öncülük eden Pegida'da istifa depremi yaşandı. Pegida lideri Lutz Bachmann istifa etti.

Kısa bir süre önce, Bachmann'ın saçını ve bıyığını Hitler'e benzettiği fotoğrafları basına yansımıştı. Bunun üzerine Bachmann büyük tepki topladı.

Dresden Savcılığı'nın, "halkı kışkırtma" suçlamasıyla soruşturma açtığı Bachmann için Hitler pozu son nokta oldu. Pegida lideri, şaka yaptığını savunsa da tepkileri hafifletemedi.

Pegida'nın her Pazartesi Dresden'de düzenlediği eylemlerin bu hafta yapmaması da dikkat çekti. Pegida, Lutz Bachmann'a suikast düzenleneceği gerekçesiyle eylemlerin iptal edildiğini açıklamıştı.

ulusalkanal.com.tr

ABD'de diplomasi krizi Dünya İHA'lar NATO gemilerini takip edecek Dünya Almanya'da operasyon Dünya Yolcusu fenalaşınca uçak zorunlu iniş yaptı Dünya