Avrupa Parlamentosu'ndan AB'ye üye ülkelere "soykırımı tanıyın" çağrısı

Avrupa, AİHM'in Perinçek-İsviçre davası ile büyük yara alan soykırım yalanı için bir kez daha harekete geçti. Avrupa Parlamentosu, aşırı sağcı vekillerin sunduğu, "Ermeni soykırımının hukuksal planda tanınması" önerisini kabul etti. Parlamento, üye devletlere soykırımın tanınması ve tanınmasına katkı sağlanması çağrısı yaptı.

Abone ol

Ermeni soykırımı yalanının yüzüncü yıl dönümü için diyaspora büyük bir propagandaya hazırlanırken, Avrupa Parlamentosu da dikkat çeken bir karar aldı. Avrupa Birliği'nin yasama organı olan Parlamento, Avrupa Birliği'ne üye devletlere soykırımı tanımaları için çağrı yaptı.

Öneri, aşırı sağcı vekiller tarafından parlamentoya sunuldu.

Strazbourg'da görüşüler öneri "Dünyada İnsan Haklarının Durumu ve AB'nin Bu Konudaki Politikası" başlıklı rapor adı altında oy çoğunluğuyla kabul edildi.

Karar metninde, AB devletlerinden "Ermeni soykırımı”nı hukuksal planda tanımaları istendi. Ayrıca, AB devletleri ve AB kurumlarına "Ermeni soykırımının tanınmasına katkı sağlamaları" çağrısı da yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

Genelkurmay'da Kozmik Oda için suç duyurusu hazırlığı Gündem Vatan Partisi Öncü Gençlik, Aykutalp için meydanlara çıkıyor! Gündem Soner Yalçın, TGB'yi yazdı Gündem Ankara'nın tarihi mahallesine şok iddia! Gündem