Demirtaş, "Cizre Türkiye'nin Kobanisi'dir" demişti! Sonuç: Cizre teröristlerden temizlendi

Cizre'de 9 gün sonra sokağa çıkma yasağı kaldırıldı, hayat normale döndü. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demitaş'ın "Kobani" benzetmesi yaptığı ilçe teröristlerden temizlendi. Şiddetli çatışmalardan geriye PKK'lılar tarafından yağmalanan iş yerleri, kurşunlanan binalar, mahallelere kazılan hendekler ve çuvallarla kurulan barikatlar kaldı.

Abone ol

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Suriye'deki Ayn el Arap bölgesine benzettiği Cizre teröristlerden temizlendi. 9 günlük operasyonların ardından ilçede sokağa çıkma yasağı sona erdi.

Bölücü terör örgütü PKK'nın eylemlerini arttırmasının ardından emniyet birimleri harekate geçmiş kapsamlı bir operasyon için hazırlık yapmıştı. Bu kapsamda Şırnak Valiliği sivil halkın zarar görmemesi için ilçede sokağa çıkma yasağı ilan etti. Bin 500 özel harekat polisi ilçede operasyon başlattı.

PKK'nın aldığı ağır darbelerden sonra HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş ilçeye girmeye kalktı ancak asker ve polis engeliyle karşılaştı. Demirtaş Cizre'ye sokulmadı.

9 gün süren operasyonlar sonucunda ilçe PKK'lılardan temizlendi. Örgütün dağ kadrosundan gelen üst düzey teröristler yakalandı. Onlarca PKK'lı da öldürüldü.

İlçede sokağa çıkma yasağının kaldırılmasından sonra hayat normale döndü. Terör eylemlerinden geriye örgüt tarafından yağmalanan iş yerleri, kurşunlanan binalar, mahallelere kazılan hendekler ve kum torbalarıyla kurulan barikatlar kaldı.

Terör olayları nedeniyle evlerinden günler sonra dışarı çıkan Cizre'liler temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için işyerlerine akın etti.

ulusalkanal.com.tr

LÖSEV'den kurban paketi Gündem Kardeşlik özlemi Gündem 6 maddede PKK yalanları Gündem Uğur Dündar CHP yönetimine seslendi Gündem