MHP'de kılıçlar çekildi

Abone ol

MHP’de olağanüstü kongrenin toplanmasını isteyen delegelerin üstü çizilecek. Muhaliflere imza veren delegeler hakkında yaptırım uygulanacak. MHP Genel merkezi bu yolla kongre için gereken 270 civarı delege imzasına ulaşılmasını engellemek istiyor. Öte yandan Yalova'nın Çınarçık ilçe yönetimi de başarısız olduklarını belirterek istifa etti. MHP içinde kılıçlar çekildi. Genel Merkez ile muhaliflere yakın delegeler arasında ipler gerildi.

Genel merkez öncelikle, olağanüstü kongre için gereken 270 civarı delege imzasına ulaşmasını engellemeyi hedefliyor.

Olası adaylara yakın duran, desteğini açıklayan ya da imza veren büyük kongre delegelerine yaptırım uygulanacağı ifade ediliyor. Bu çerçevede, ilk etapta, eski MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan’a imza veren delegelerin partiden ihraç edilecekleri öne sürüldü.

Bu arada muhalif adaylar arasında Meral Akşener ile birlikte teşkilat içinde ağırlığı olan Ümit Özdağ ve Koray Aydın ismi geçiyor. Özdağ mazbatasını almaya gittiği Gaizantep Adliyesi'nde konuyla ilgili bir değerlendirmede bulundu.

Tartışmalar sürerken MHP'den yeni bir istifa haberi geldi. Yalova'nın Çınarcık İlçesi'ndeki parti yönetimi 1 Kasım Milletvekili Genel Seçimi'nde ilçede başarısız olduklarını ve bu gerekçeyle istifa kararı aldıklarını bildirdi.

Çağla Atlı Akkuş

ulusalkanal.com.tr

Anıtkabir 10 Kasım'da saat 20.30'a kadar açık Gündem Avukatlık ücretleri düşüyor Gündem Hrant Dink cinayeti iddianamesinin iade gerekçeleri ortaya çıktı Gündem Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten 10 Kasım mesajı Gündem