AKP dokunulmazlık teklifini Meclis Başkanlığı’na sunacak

AKP Anayasa’ya geçici madde eklenmesini öngören dokunulmazlık teklifini yarına kadar Meclis Başkanlığı’na sunacak. Teklif Meclis, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı’nda hakkında fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını hedefliyor.

Abone ol

AKP hakkında fezleke bulunan milletvekilleri için dokunulmazlık teklifini Meclis Başkanlığı’na sunacak.

Teklif Meclis, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı’nda hakkında fezleke bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırılmasını hedefliyor. AKP, söz konusu vekillere yargı yolunun açılmasına ilişkin Anayasa’ya geçici madde eklenmesine yönelik teklifte bulunacak.

Teklifin haftaya Meclis Anayasa Komisyonu’nda ele alınası alınması bekleniyor.

Milletvekilleri hakkında fezlekeler de gelmeye devam ediyor. Meclis’e dün aralarında HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da bulunduğu bazı milletvekillerine ait 12 dokunulmazlık dosyası daha geldi. Böylece Meclis’te dokunulmazlık dosyası sayısı 562’ye yükseldi. Fezlekeli vekil sayısı ise 129 oldu. Selahattin Demirtaş hakkında en fazla fezleke bulunan milletvekili oldu.

ulusalkanal.com.tr

Jirki aşireti: Devletimizle canla-başla birlikte olacağız Gündem THK'dan yalanlama Gündem THK'dan yalanlama Gündem Kilis'te düşen roket mermileri bir can aldı Gündem