Düğünler başladı, mobilya sektörü canlandı

Mobilya sektöründe yüzler gülmeye başladı. Normalleşme süreciyle sektör canlandı. Ulusal Kanal’a konuşan İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan, düğünlerin başlaması ile mobilya satışlarının ani bir yükselişe geçtiğini belirtti.

Abone ol

Koronavirüs salgını ile birlikte Türkiye’de mobilya üreticileri de ağır yaralar aldı. Fuarlar iptal edildi, kepenkler indi. Bu zorlu günlerin ardından düğünlerin başlamasıyla mobilya sektörü canlandı.

İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Özkoparan Ulusal Kanal’a konuştu. Mobilya satışlarındaki artışın nedenini değerlendirdi.

Özkoparan salgın döneminde insanların evde eksiklerini fark ettiğini belirtti. Bu sürecin de mobilya satışlarına yansıdığını söyledi.

Mobilya üreticisi Bülent Şimşek, koltuk talebinde ciddi artış olduğunu belitti.

Üretilen mobilyaların görücüye çıktığı mağazalarda da yoğunluk var. Mobilya satış sorumlusu Mustafa Karakaya, Kurban Bayramı’na kadar siparişlerin dolu olduğunu kaydetti.

Karakaya, düğünlerin başlamasıyla birlikte satışlarda yoğunluğun olduğunu söyledi.

Berber ve kuaförlerin de açılması sektörü hareketlendiren iş kollarından oldu. Berber ve Kuaför mobilyaları üreticisi Hüseyin Karasoy normalleşme süreciyle mobilyacılar çarşısında yaşanan hareketlendiği anlattı.

Üreticileri hükümetin yerli üretime destek vermesini istedi.

ulusal.com.tr

İşçiler kıdem tazminatı için alanlarda Ekonomi Üretim verileri açıklandı: Aylık artış yüzde 17,4, yıllık daralma yüzde 19,9 Ekonomi Turunçgil ihracatında yükseliş Ekonomi CHP'li belediyede memurlar iş bıraktı Ekonomi