El Bab'taki kahramanlarımız

Onlarca IŞİD'li terörist El Bab'taki Türk mevzilerine, hava kararır kararmaz ansızın saldırıya geçti. Aralarında canlı bombalar da vardı, bomba yüklü araçlar da... Amaçları bir katliama imza atmaktı. Ancak karşılarında Türk askeri olduğunu hesaba katmadılar... İki türk tankı, IŞİD'lilerin Amerikan menşeli TOW füzelerini de kullandığı saldırısına karşı koydu. Mahşer, aratmayan çatışma sona erdiğinde iki tank komutanı da yaralanmıştı. Yerlerde ise yüzden fazla IŞİD'linin cesedi vardı... İşte o çatışmada yaşananlar...

Abone ol

Saat 18.00 civarıydı. IŞİD, El Bab'taki Türk mevzilerine büyük bir saldırı başlattı. IŞİD'in bombalı araçları, canlı bombaları, Amerika menşerili tanksavarları iki Mehmetçiğin namlusuna takıldı. El Bab'ta yaşanan bu olayı birlik komutanı sosyal medya hesabından bütün ayrıntılarıyla anlattı.

Hedefi, özel görev kuvvetlerinin bulunduğu mevzilerdi IŞİD militanlarının. Saldırı öyle basit bir sızma değildi. Zırhlı muharebe araçlarıyla geldiler. Yanlarında bombalı yüklü araçlar, yaya canlı bombalar da vardı. Kaç kişi oldukları sayılamadı bile ilk anda. Amaçları katliam yapmaktı.

İlk şoktan sonra Mehmetçik hızla toparlandı. Askerler pozisyon almaya çalıştı. Sonra iki M60 tankı fırladı mevzisinden. Seri atışlara başladı. Daha mevziden çıkar çıkmaz Amerikan menşeili tanksavar TOW füzesi isabeti etti bir tankımıza. Ancak atışa devam etti tanklar. Önce biri sonra diğeri sonra da diğerleri.

Ardından ikinci TOW ile vuruldular. Tabur komutanı "tankı tahliye et" emri vermesine rağmen tankın içindeki teğmen atışa devam etti. "Biz bırakırsak zaiyat çok olur" dedi. Tanktan çıkmadılar. Üçüncü TOW ile vurulduktan sonra bile atışa devam etti Mehmetçikler. Tankta atış imkanı kalmayınca içindeki askerler tahliye edildi. Mürettebatın tamamı yaralıydı.

İkinci tank atışa devam etti. Onu da Amerikan füzesiyle hedef aldılar. Bu kez ikinci tanktaki astsubay çavuş "ben de çıkmıyorum" dedi. Yaralı olmasına rağmen atışa devam etti. İkinci TOW'u da yedi. Yine çıkmadı. Hedefleri tek tek imha etti.

İki tank toplam 5 kez vuruldu. Türk Ordusu bu baskından şehit vermeden alnın akıyla çıktı. IŞİD'liler ise tamamen imha edildi. Ateş kesildiğinde yüze yakın IŞİD'li yerdeydi. "tahliye et" talimatına rağmen geri adım atmayan iki kahraman Mehmetçik sayesinde...

ulusalkanal.com.tr

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'dan "yeni Kıbrıs" vurgusu Gündem Prof. Dr. Emre Bağce: Bir kişi tüm kurumları temsil ediyor Gündem MEB Müsteşarı Yusuf Tekin: Beni tehdit eden bakan, Fetullah Gülen'in selamını getirdi Gündem Suriye ateşkesi BMGK'da Gündem