Millet devlete güvenmiyor!

Türkiye'de insanların devlet kurumlarına olan güveni hızla azalıyor. Kadir Has Üniversitesi'nin araştırmasına göre Cumhurbaşkanlığı'na, Silahlı Kuvvetler'e, polise, yargıya ve medyaya olan güven azaldı. Araştırma, AKP hükümetine de güven kalmadığını ortaya koydu.

Abone ol

Türk milleti, devletin temelini oluşturan kurumların hiçbirine güvenmiyor. Sonucu ortaya koyan araştırma Kadir Has Üniversitesi'nden geldi.

Cumhurbaşkanlığı'na güven, geçen yıla göre yüzde 53,7'den yüzde 40,7'ye indi. Polise güven ise yüzde 47,3'ten yüzde 35,3'e geriledi. "Yargı bağımsız değil" diyenlerin oranı yüzde 59,7'ye yükseldi. Yargıya güven son 2 yılda adeta yere çakıldı. Yargıya güven oranı yüzde 38,8'den yüzde 26,5'e düştü.

En çok güvenilen kurum ise Türk Ordusu oldu. Geçen yıla göre azalma gösterse de, Türk Ordusu yüzde 51,7 ile en güvenilen kurum olma özelliğini korudu.

Araştırmaya göre Başbakan Erdoğan'ı başarısız bulanların oranı da arttı. Geçen yıl yüzde 35,9 olan bu oran yüzde 46,8’e yükseldi.

Medya, yüzde 19 ile en az güvenilen kurumlar arasında yer aldı. Katılımcılar Türkiye'nin en önemli sorununun işsizlik olduğunu kaydetti.

Ankete yanıt verenler bu yıl "Türkiye’ye yönelik en büyük tehdit" olarak ABD ve İsrail’i gördüğünü belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Sarraf'tan Kılıçdaroğlu'na dava Gündem AKP, CHP ve BDP anlaştı Gündem ''Durun gitmeyin'' Gündem Efkan Ala'dan TIR açıklaması Gündem