Son dakika haberleri... Erdoğan: O zaman BM ne işe yarıyor?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap etti. Cumhurbaşkanı Suriye, Kıbrıs konularında mesajlar verdi. Küresel çapta adaletsizlik ve eşitsizliğe vurgu yaptı. Erdoğan konuşmasında batılı devletleri hedef aldı. Gelişmiş ülkeleri dünyada yaşanılan acılar karşında sessiz kalmakla suçladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanBirleşmiş Milletler Genel Kurulu'na hitap etti. Erdoğan konuşmasının başında dünyadaki adaletsizlik ve eşitsizliğe vurgu yaptı.

Erdoğan, nükleer silahların ya tamamen yasaklanması ya da tüm ülkelere serbest olması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'yi yakından ilgilendiren sığınmacı ve mülteci sorunu, Suriye meselesi, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs konusunda da önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı, "Suriye krizini artık sona erdirmenin zamanı gelmiştir" dedi.

Erdoğan, Suriye'de 2011'den beri yaşanan krizin, rejim ve terör örgütleri ile onları cesaretlendiren güçler tarafından ısrarla sürdürülmeye çalışıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye'nin son 8 yılda sığınmacılar için 40 milyar dolar harcama yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan BM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Suriyeli sığınmacıların ülkelerine dönmesi için plan hazırladıklarını ifade etti. Güvenli Bölge'nin Deyrizor-Rakka hattına kadar indirilebileceği sinyalini verdi.

Erdoğan Kıbrıs Meselesi'ni de gündeme getirdi. Cumhurbaşkanı "Doğu Akdeniz'de, hem Türkiye'nin, hem de Kıbrıs Türk halkının meşru hak ve çıkarlarını sonuna kadar koruyacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İsrail haritasını göstererek Birleşmiş Milletler'e İsrail'in sınırları sorması ise ses getirdi.

Cumhurbakanı Erdoğan konuşmasında ayrıca Keşmir, Libya, Mısır ve Arakan'a değindi. Türkiye'nin bu bölgelerdeki gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.

Erdoğan'ın konuşması öncesinde Twitter'da "Sesimiz Erdoğan" anlamına gelen İngilizce "#OurVoiceErdogan" etiketi açıldı.

Kısa sürede "trend topic" listesinde dünya sıralamasında ilk sıraya yerleşen etiket, yerli ve yabancı çok sayıda Twitter kullanıcısı tarafından paylaşıldı.

ulusal.com.tr

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş: Tarihi bir hatırlatma vatandaşlık görevimizdir Gündem Son dakika haberleri! Yargıtay'dan FETÖ ile mücadeleye ilişkin açıklama Gündem MSB duyurdu! İki F-16, iki saat Fırat'ın doğusunda uçtu Gündem Thomas Cook yöneticilerine soruşturma Gündem