Birleşmiş Milletler açıkladı: İsrail silahları o ülkede

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Güney Sudan’daki olaylara ilişkin hazırladığı raporda, ülkede kullanılan silahların İsrail menşeli olduğunu kaydetti. 10 haftalık bir çalışmanın ürünü olan raporda, İsrail silahlarını yerel polis, ulusal güvenlik gücü elemanları ve üst rütbeli subayların korumalarının kullandığı belirtildi.

Abone ol

Birleşmiş milletler Güney Sudan’da kullanılan silahların İsrail menşeli olduğunu rapor etti.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi Güney Sudan'a ilişkin 10 hafta bir süren çalışmanın sonunda bir rapor hazırladı ve 21 Ağustos’ta genel kurula sundu. Rapor Güney Sudan'daki yakıp yıkma, katletme, tecavüz, yağmalama, sivilleri evlerinden atma gibi eylemlerin büyümesine odaklanıyor. Konsey bu eylemlerden Sudan Halk Kurtuluş Ordusu'nu sorumlu tutuyor.

Raporun dikkat çeken ayrıntılarının başında söz konusu terör eylemlerinde kullanılan silahlar var. Raporda silahların temini konusunda ismi geçen ülke ise İsrail. İsrail menşeli silahların kullanıldığına dair fotoğraflar da mevcut.

Raporu hazırlayan bilirkişi heyeti, silahların savaş ortaya çıkmadan önce yerel milli güvenlik servisine verildiğini tespit ediyor. Fakat şimdi aynı silahlar yerel polis, ulusal güvenlik gücü elemanları ve üst düzey yetkililerle üst rütbeli subayların elinde.

Raporda ayrıca 13.000'den fazla çocuk askerin muhaliflere karşı savaşmak için toplandığı bilgisi de yer alıyor.

Güney Sudan yönetimi ülkede on binlerce kişinin yaşamını yitirmesine, 2 milyondan fazla insanın yerinden olmasına neden olan çatışmanın durdurulması için 15 günlük ek süre istemişti. Alınan son bilgiye göre ise Güney Sudan Devlet Başkanı Salva Kiir, anlaşmayı dün imzaladı.

ulusalkanal.com.tr

Akdeniz'de kaçak operasyonu Dünya Barzani görevine devam edecek mi? Dünya Rusya'nın uzay ittifakı Dünya NASA'dan ürküten uyarı Dünya