Türk milleti, başkanlık sistemine karşı ayakta

Siyasi partiler, dernekler ve gençlik örgütleri... "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" diyen binlerce yurtsever, Türkiye’ye dayatılan Başkanlık sistemine karşı bir araya geldi. Meclisten geçen Anayasa teklifine tepki gösteren yurttaşlar, referandum'da hayır çağrısı yaptı.

Abone ol

Meclisi yetkisiz bırakan yasa teklifi, genel kurulda kabul edildi, "Egemenli kayıtsız şartsız milletindir" diyen binlerce yurtsever, yurdun dört bir yanında alanlara çıktı.

Siyasi partiler, dernekler ve gençlik örgütleri Türkiye’ye dayatılan Başkanlık sistemine karşı bir araya geldi, İstanbul'da yürüyüş düzenledi.

Kadıköy Cumhuriyet Birliği adına açıklama yapan Vatan Partisi Kadıköy İlçe Başkanı Osman Erbil, AKP ve MHP seçmenine seslendi.

Vatan Partisi Antalya'da da temsili referandum sandığı kurdu.

Başkanlık sistemine tepki gösteren yurttaşlar "hayır" oyu kullandı.

Ülkücüler de MHP Genel Merkezi'ne tepki gösterdi.

Başkanlık sistemine karşı Cumhuriyet Kadınları, Buca Kent Konseyi, Eğitim-İş de İzmir'de eylem yaptı.

Buca Cumhuriyet Birlikteliği adına konuşan ADD Başkanı Nuri Aracagök teklifi geri çektirmek için mücadele edeceklerini söyledi..

Ankara'daki protestoların adresi ise birinci meclisin önüydü.

Teklifin bir rejim değişikliği olduğunu belirten Birleşik Kamu-İş üyeleri, yurttaşlardan referandumda “hayır” oyu kullanmasını istedi

Adana'da Başkanlık Anayasasına karşı alanlara çıkan Vatan Partisi üyeleri, vatandaşlara bildiri dağıttı, milletvekillerine ettikleri yeminleri hatırlattı.

HABER: ALİ TURNA - DEVRİM AŞKIN KARASOY

KAMERA: ŞENGÜL DERİN - DEVRİM DÖNMEZ KOÇAK- AKIN KARA-TANSEV KARA

ulusalkanal.com.tr

Milli Anayasa Hareketi Başkanı Hasan Korkmazcan: Millet, egemenliğinden vazgeçmeyecektir Gündem Askeri okullar açılsın Gündem CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Yıldırım'ı aradı Gündem Başkanlık anayasası geçti! Peki bundan sonra ne olacak Gündem