Elektrik fiyatlarına yüzde 2,89 zam yapıldı

Nisan ayı zamla başladı. Elektrik fiyatlarına yüzde 2,89 zam yapıldı. Böylece yılbaşından bu yana elektriğe sadece 3 ayda yüzde 11,69 zam yapılmış oldu.

Abone ol

Mart ayı dert ayıydı... Soğuk havalar nedeniyle vatandaş mart ayında da ısınmaya yüksek bütçe ayırmak zorunda kaldı. Havaların ısınmaya başlamasıyla fatura giderenin azalacağını düşünen vatandaşın bu hayalini daha ay başında elektrik çarptı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, elektrik fiyatlarına 1 Nisan'dan geçerli olmak üzere ortalama yüzde 2,89 zam yaptı. Zamla birlikte konutlarda kullanılan elektriğin kilovatsaati 37,10 kuruşa yükseldi.

Zammın gerekçesi, maliyet artışı ve döviz kurundaki yükseliş. EPDK'ya göre, yıl içinde elektriğe küçük oranlarda zamlar yapılmaya devam edilecek.

Türkiye 2018'e de elektrik zammı ile başlamıştı. Yılbaşında elektrik fiyatlarına yüzde 8,8 oranında zam yapılmıştı. Böyleye 90 günde elektrik fiyatlarına toplam yüzde 11,69 oranında zam yapılmış oldu. Bu da ortalama tüketim yapan ailelerin elektrik faturaların 100 liranın altına düşmemesi anlamına geliyor.

Enflasyon üzerinde yüzde 2.68 ağırlığa sahip olan elektrik faturalarından "Dağıtım, iletim, kayıp - kaçak, TRT payı" gibi farklı isimlerde ücretler de tahsil ediliyor.

ulusal.com.tr

İhracatın yıldızları ödüllendirildi Ekonomi TİM Başkanı Büyükekşi: İhracat hedefi 172-175 milyar dolar Ekonomi Perakende ve toptan fiyatlar arttı Ekonomi Kombide yeni dönem 21 Nisan'da başlıyor Ekonomi