Türkiye'de telefonda konuşma ortalaması aylık 442 dakika

Gün içinde cep telefonunuza ne sıklıkla bakıyorsunuz? Telefonda günde ortalama kaç dakika konuşuyorsunuz? Bu konularla ilgili Türkiye ile Avrupa ülkelerinin kıyaslandığı bir araştırma yapıldı. Sonuçları ise bir dikkat çekici. Türkiye'de telefonda konuşma ortalaması aylık 442 dakika. Avrupa ortalamasının yaklaşık 2 katı.

Abone ol

Türkiye telefonla ilgilenme konusunda ortalamanın üzerinde çıktı.

Ankara Analitik Araştırma Merkezi, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu başta olmak üzere çeşitli kurumların 2017-2018 yıllarına ilişkin yayınladığı raporları değerlendirdi ve ve yeni bir rapor hazırladı.

Buna göre Türkiye'de mobil abonelerin telefonla konuşma süresi ayda ortalama 442 dakika. Bu süre Avrupa ülkelerinde ise ortalama 231 dakika.

Araştırmanın koordinatörlüğünü yapan Kapadokya Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Bülent Öztürk bu durumun nedenini bakın nasıl açıkladı.

Küçük yaşlarda telefon kullanımındaki artış da bir hayli fazla.

ulusal.com.tr

'iPhone XS ve XS Max toplatılabilir' iddiası Bilim ve Teknoloji 'Cep'ten konuşmada dakika ücreti düşürüldü Bilim ve Teknoloji İstanbul Air Show 2018 başladı Bilim ve Teknoloji WhatsApp ile Facebook arasında tartışma büyüyor: Kullanıcıların gizliliğini sattım Bilim ve Teknoloji