Dışişleri Bakanı: Doğu Perinçek'in AiHM'deki davasında tarafız

"Soykırımı kabul etmemiz mümkün değil, Perinçek davasında tarafız". Bu sözler Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'na ait. Bakan, Meclis Dışişleri Komisyonu'nda bilgi verdi, Perinçek davasını yakından takip ettiklerini açıkladı.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki Perinçek davasıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Meclis Dışişleri Komisyonu'nda yaşanan güncel gelişmelerle ilgili sunum yapan Bakan Çavuşoğlu, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ndeki Perinçek davasını yakından takip ettiklerini söyledi.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin Ermeni meselesinde savunmada olan bir ülke olmadığını vurguladı. Çavuşoğlu, "Atalarımıza ve milletimize kondurulmaya çalışılan soykırımı kabul etmemiz mümkün değil, bunun da altını her zaman çiziyoruz" dedi.

"AİHM'DE PERİNÇEK'TEN TARAFIZ"

Bakan Çavuşoğlu, İşçi Partisi Lideri Doğu Perinçek'in AİHM'deki davasına taraf olduklarını vurguladı. Çavuşoğlu "Doğu Perinçek davasını da yakından takip ediyoruz. Doğu Perinçek'in başvurusu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde insan haklarını ihlal eden bir karar olarak kabul edilmişti. İsviçre bu kararı buyük mahkemeye taşıdı. Fransa ve Ermenistan da bu davaya taraf oldu. Biz de bu davanın tarafıyız, bu süreci de yakından takip ediyoruz." dedi.

ulusalkanal.com.tr

Yalçın Akdoğan'dan HDP'ye jet yanıt Gündem Davutoğlu'ndan bol krizli açıklama Gündem THY uçağında bomba alarmı! Gündem Ayn el Arab'ta son durum Gündem