Kamu görevlilerinin yargılandığı davada sanık savunmları alındı

Hrant Dink cinayetinin rol oynayan kamu görevlilerini yargılandığı davanın 5. duruşmasında sanık savunmaları alındı. Trabzon Emniyeti'nde görevli polis Muhittin Zenit, “Cinayetin işleneceğini 10 ay önce bildirdim” dedi topu üstlerine attı. Zenit, İstanbul Emniyeti'nin ve istihbarat birimlerinin F3 ve F4 raporlarından da haberdar olduğunu söyledi.

Abone ol

Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerine yönelik açılan davanın 5'inci duruşmadı yapıldı.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanıkların savunması alındı. Tutuksuz yargılanan sanık Trabzon Emniyeti'nde görevli polis Muhittin Zenit, “Devlete cinayetin işleneceğini 10 ay önce bildirdim” dedi.

Yasin Hayal ile ilgili hazırlanan raporların saklanması ile bir ilgisinin olmadığını söylen Zenit, "Hrant Dink bu ülke için zararlı bir insan değildi. Bu nedenle hedef yapıldı." ifadelerini kullandı.

Cinayetten sonra sorgu amacıyla Erhan Tuncel'i aradığını söyleyen Muhittin Zenit, İstanbul Emniyeti'nin ve istihbarat birimlerinin F3 ve F4 raporlarından da haberdar olduğunu belirtti.

Dava'da eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, eski İstihbarat Daire Başkanlığı Personel Şube Müdürü Coşgun Çakar ve eski İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ile Yargıtay'ın bozduğu ana davanın 8 sanığının da aralarında bulunduğu 35 sanık yargılanıyor.

ulusalkanal.com.tr

Tansel Çölaşan yeniden Genel Başkan seçildi Gündem İstanbul'a 8 yeni tünel Gündem İstanbul Eyüp'te park halinde bulunan iki otomobil ateşe verildi Gündem Liselilerden fişleme talimatı veren müdür hakkında yeni atak Gündem