FETÖ, Avrupa'yı karargah yaptı

Batı ülkelerinde faaliyetlerini arttıran FETÖ Avrupa’yı karargah yaptı. İstihbarat kaynaklarından edinilen bilgiye göre, FETÖ Türkiye ve çevre ülkelerindeki faaliyetleri için Avrupa’ya yerleşmeye başladı. Başta Almanya olmak üzere Batı ülkelerinde binalar kiralayan örgütün PKK örgütlenmesini örnek aldığı belirtildi.

Abone ol

Terör örgütleri batıyı "Güvenli bölge" haline getiriyor.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, FETÖ'nün Avrupa ülkelerindeki faaliyetleri mercek altına alındı.

Örgütün Türkiye ve çevre ülkelerindeki faaliyetleri için Avrupa’ya yerleştiği, başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde binalar kiraladığı öğrenildi. FETÖ’nün, Türkiye’nin faaliyetlere müdahale edemediği için batıyı "Cephe gerisi, güvenli bölge" olarak kullanma gayretinde olduğu belirtildi.

İstihbarat kaynakları, 15 Temmuz sonrası batıda faaliyetlerini artıran FETÖ'nün Avrupa ülkelerindeki yasal açıkları kullandığını, Türklerin yoğun yaşadığı kentlere yerleştiğini aktardı.

Türkiye'den kaçan örgüt üyeleriyle de takviye yapıldığını kaydeden kaynaklar, örgütün terör örgütü PKK'nın örgütlenmesini örnek aldığını belirtti. Bu kapsamda, FETÖ'nün Avrupa ülkelerinde kamuoyu oluşturmayı, Türkiye üzerine baskı kurmayı ve cezaevindekileri kurtarmayı planladığına işaret etti.

Aydınlık’ın haberine göre, FETÖ diğer muhalif örgütlerle işbirliğini de geliştiriyor. Buna Avrupa ülkelerinin istihbarat örgütleri de destek veriyor.

Bu arada FETÖ'nün Almanya'ya yaptığı iltica başvurusunda patlama yaşandığı kaydedildi.

ulusal.com.tr

Şehit polis memuru Saka son yolculuğuna uğurlandı Gündem ODTÜ'de neler oluyor? Gündem TSK, Tümgeneral Aydoğan Aydın ve silah arkadaşlarını unutmadı Gündem "Atatürk'ü Türk Milletinin hafızasından kimse çıkartamaz" Gündem