CHP'li Ekrem İmamoğlu, İstanbul yerel seçim sonuçlarıyla ilgili belge gösterdi

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen CHP'li Ekrem İmamoğlu, ilçe seçim kurullarına yapılan itiraz başvuruları üzerine oyların yeniden sayılması ve yaşanan gecikme nedeniyle mazbatasını hala alamamasını eleştirdi. İmamoğlu, 'Biz adalet istiyoruz. 16 milyon insanın vicdanının ve bu büyük seçimin karşılığında seçilmiş olan oylarıyla beraber belli olan seçilmiş olduğumun belli olan sonucuyla beraber mazbatamı talep ediyoruz. YSK'yı göreve davet ediyorum. Süreci en titiz şekliyle yönetmenizi istirham ediyorum' dedi

Abone ol

Kesin olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Ekrem İmamoğlu CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda bir basın açıklaması düzenledi. İmamoğlu mazbatasını alabilmek için itiraz sürecinin biran önce sonlandırılması gerektiğini vurguladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP lideri Devlet Bahçeli'ye seslenen İmamoğlu “Sürece dair katkılarını talep ediyorum” dedi.

İmamoğlu konuşmasında AKP'nin usulsüzlük iddialarıyla ilgili kendilerinin de bazı sandıklarda hatalar tespit ettiklerini ancak bu durumun seçim süreçlerinde yaşanabileceğini ifade etti.

Bakırköy'de 1239 NO'lu sandıkta CHP'nin 177 olan oy sayısının YSK sistemine 1 olarak geçirildiğini belgesiyle ortaya koyan İmamoğlu şunları söyledi:

“Seçimde hiç mi hata olmaz? Eksiklik olur mu? Olur. Somut olarak örnekler var mıdır? Vardır. Ama siyasi şovlara gerek yok. Bizde de onlarcası var. Başvurularımız var, düzeltiliyor. Bakırköyde CHP'nin oyu 177 ama YSK'da 1 olarak işlenmiş. Bu hala düzeltilmemiş bir evrak. Tespit ettiğimiz hatalardan bir kısmı düzeltildi. Bunlar olacak. Ama sürece tesir etmediği ortadadır. O sandıklarda görevliler vardır. Şerh konulanlar vardır. Bunlar somuttur. Ama genel üzerinden yapılan hareketler soyut kavramlardır. İstanbul'a özel baskı altında kararlar alınırsa toplumun vicdanında kabul görmez. YSK tüm karar ve usüllerine geçmişteki uygulamalarına sadık kalsın. Bir takım baskılara göre hareket edilmemesi istiyoruz.”

'MAZBATAMI TALEP EDİYORUM'

“Biz adalet istiyoruz” diyen İmamoğlu “16 milyon insanın vicdanının ve bu büyük seçimin karşılığında seçilmiş olduğumun belli olan sonucuyla beraber mazbatamı talep ediyoruz. YSK'yı göreve davet ediyorum. Süreci en titiz şekliyle yönetmenizi istirham ediyorum” ifadelerini kullandı.

'DÜNYA İSTANBUL'U TAKİP EDİYOR'

İmamoğlu “İBB seçimlerinde parti teşkilatı başarısız olmuş olabilir, partinin üst düzey yöneticileri başarısız olup birbirlerini suçluyor olabilirler, bu hesaplaşmayı bizim üzerimizden yapmaya çalışıyor olabilirler, hatta İstanbul halkını bu sürece dahil etmek istiyor olabilirler... Bilsinler burada CHP var, biz varız, ben varım. Çok kararlı bir şekilde, sürece hakim bir şekilde sistemi takip ediyoruz. Kendi iç hesaplaşmalarına 16 milyonluk istanbul'u kurban etmesinler. Dünya İstanbul'u takip ediyor, dünya bu şehrin seçimini takip ediyor. 3-5 kişi sanki ellerinden oyuncakları alınmış gibi Türkiye'nin itibarını zedelemesinler. Bu şekilde devam ederlerse Türkiye zarar görür. Demokrasi mücadelesi zarar görür. Kurulan cümleleri, whatsap mesajlarını kamuoyu görüyor. Algı yaratılmak isteniyor. Sosyal medyada yazılanlar var. Yazıktır, günahtır. 16 milyon insana saygısızlıktır. 16 milyon insanın vizdanına yapılan büyük bir ihanettir” diye konuştu.

İmamoğlu sadece kendisine verilen oyları değil İstanbulluların kararını savunduğunu ileri sürdü ve “En başta AK Partili hemşehrilerime sesleniyorum. Onların vicdanına sesleniyorum. Biz bu seçimin kaybedeni yok diye ilk saatlerde söyledik. Bu seçimin 16 milyon kazananı var” dedi.

'BELEDİYE BİNASINDA YAŞANANLARI BİLİYORUZ'

İmamoğlu, yaşanan gecikmeden dolayı büyükşehir belediye binasında bazı usulsüzlükler yapılabileceğine dikkat çekti ve şöyle devam etti:

“Bir başka boyut, zaman kazanılıyor olabilir. Ama İstanbul'un kaybedecek tek bir dakikası yoktur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi içinde bu süreçte neler olabileceğine dair tespitlerimiz var. Bazı kuruluşlara başvurup iptal edemedikleri birtakım dijital verileri nasıl iptal etmek istediklerini de biliyoruz. Zamanı geldiğinde kamuoyuyla paylaşmaya başlayacağız. İspark'ta neler olduğunu da biliyoruz. Orada çalışan, alınteri döken personelin nasıl baskı altında tutulduğunu da görüyoruz. Asla boyun eğmesinler. Bizler seçilmişleriz. 5 yıl görev yapar gideriz. Ama orada çalışan insanların oranın daimi umnsurları olduğunu biliyoruz. Siyasi iradenin kendilerine yaptırmak istedikleri bir takım usulsüz işlemi yapmasınlar, olumlu cevap vermesinler. Biz bu zaman kaybının da olmamasını diliyoruz. 16 milyon insan adına bunu talkip ediyoruz.”

DEVLET ADAMLIĞI HASSASİYETİ

Sandıklarda güvensiz ortam yaratıldığı için partililerin ilçe ilçe nöbet tutmak zorunda kaldığını belirten İmamoğlu “Bu sürecin daha büyük sıkıntılara sebep olmaması için ben bu çağrıları yapıyorum. Yazıktır, günahtır. Biran önce yetkimizi bize verin. Süreç hassastır. Süreç devlet adamlığı hassasiyeti ister. Bu ülkenin yetkili kişileri, parti merkezinde toplantı yapacaklarına, sürecin sonuca bağlanması ve görevlerin teslim edilmesi gerekmektedir. Ahlaksızca 'hırsızlık' gibi bir takım terimler kullanarak insanları yargılamasınlar, hadlerini bilsinler. Bu devletin kurumlarında varolmak önemlidir. Sürecin en sağlıklı bir şekilde, bugün, yarın neticelenmesi elzemdir, acil bir süreçtir” açıklamasını yaptı.

BAHÇELİ'YE SESLENDİ

İmamoğlu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye de şöyle seslendi:

“Görevin sağlıklı bir şekilde başlatılması adına MHP Genel Başkanı sayın Devlet Bahçeli'ye seslenmek istiyorum. Bu sürece dair katkılarını talep ediyorum. Bu sürece katkı sunmalılar. Kişisel kaygıları, kişisel ihtirasları, başarısızlıkları üzerinden kendi aralarındaki kavgaları milli bir meseleye, başarılı insanların önünde set kurma konusunda Sayın Bahçeli'nin katkı sunmasını özellikle istirham ediyorum. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olarak bunu istiyorum. 2023 Haziran ayına kadar yetkisi olan ülkemizin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan da sürece katkıda bulunmasını istiyorum.”

'GELİN ELİMİZİ HAVAYA KALDIRIN'

İmamoğlu, 1994 yılında Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı kazandığı dönem çekilen bir fotoğrafı da basın mensuplarına gösterdi. Fotoğrafta Necmettin Erbakan'ın iki yanında Erdoğan ve görevi devraldığı Nurettin Sözen'in yer aldığı görüldü. İmamoğlu “21. yüzyıldayız... 25 yıl sonra kazananın elini ayağa kaldırmak bu kadar zor mu Allah aşkına. Gelin elimizi havaya kaldırın” dedi.

AKP'li Mahir Ünal'dan Ekrem İmamoğlu açıklaması Gündem AKP kulislerinde gündem kabine revizyonu Gündem İstanbul Havalimanı'na büyük taşınma başlıyor! İşte kapatılacak yollar ve güzergahlar Gündem YSK Başkanı Sadi Güven'den yerel seçim sonuçlarıyla ilgili flaş açıklama Gündem