Bakan Çelik'ten memur zammı açıklaması

2016-2017 yıllarını kapsayacak olan toplu sözleşme görüşmelerinde son raunda geçilecek. Hükümet memurun talep ettiği zam oranına oldukça mesafeli. Kalan son bir haftada gözler memur cephesinin vereceği tepkide. Memurlar benzer zam teklifine karşı eyleme geçmek üzere tetikte bekliyor

Abone ol

Memur ve emeklilerinin mali haklarını belirleyecek olan toplu sözleşme görüşmelerinde sona gelindi. Tarafların müzakere için bir haftaları kaldı.

Hükümet, son zam teklifini ilk altı ay için yüzde 5+4, ikinci altı ay için yüzde 3+3 olarak açıkladı. Memur konfederasyonları ise teklifi kabul edilemez buldu, bu rakamlara karşı "eyleme hazırız" mesajını verdi.

Taraflar için 23 Ağustos’ta yasal süre doluyor. Son toplantının saati ve tarihi ise belirsiz. . Eğer uzlaşma sağlanamazsa talepler hakem kuruluna iletilecek. Bu durumda kurulun 5 günlük süre içerisinde karar vermesi gerekiyor.

Konfederasyonlar hükümetin toplantı günü ve saatini açıklamasını bekliyor. Bu süre içerisinde ise hizmet kollarının talepleri komisyonlar tarafından görüşülmeye devam edecek.

Memur-Sen'in bu noktada sergileyeceği yaklaşım önemli. Hükümetin son teklifi sendika tarafından kabul edilemez ancak müzakere edilebilir bulundu.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’ten Toplu Görüşmelerle ilgili önemli bir açıklama geldi. Çelik, katıldığı bir televizyon programında, “Teklifimiz son değil, belki yükselebilir” dedi.

HABER: SABRİ KARA

Dolar yeniden rekor kırdı Ekonomi Merkez Bankası'ndan kritik açıklama! Ekonomi Soma faciasında 3. duruşma! Ocak sahibi Gürkan'ın yanıtları gerginlik yarattı Ekonomi Dolar ve Euro durdurulamıyor! Ekonomi