Türkiye-Avrupa Birliği zirvesi, Bulgaristan’ın Varna kentinde bugün yapılacak

Türkiye-Avrupa Birliği zirvesi, Bulgaristan’ın Varna kentinde bugün yapılacak. Zirveye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker katılacak. Toplantıda Türkiye-AB ilişkileri başta olmak üzere ekonomi, terörle mücadele gibi konuların yanı sıra bölgesel gelişmeler de ele alınacak.

Abone ol

Ankara-Brüksel arasındaki gerilim devam ederken Bulgaristan’ın Varna kentinde önemli bir toplantı yapılacak.

AB Konseyi Dönem Başkanı Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un ev sahipliğindeki toplantı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Donald Tusk ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'in liderliğinde yapılacak.

26 Mart’ta Türkiye saatiyle 19’da başlayacak toplantının ardından ortak basın toplantısı yapılması öngörülüyor.

Zirvenin gündeminde ise önemli başlıklar var. Türkiye-AB ilişkileri başta olmak üzere ekonomi, terörle mücadele, dış politika gibi konuların yanı sıra Filistin, Balkanlar, Suriye, Arakan, Irak, Libya gibi bölgesel meseleler ele alınacak.

Toplantı Ankara-Brüksel gerilimi tırmanırken yapılıyor. Son olarak Avrupa Birliği Liderler Zirvesi sonuç bildirgesinde, Kıbrıs açıklarında ve Ege Denizi’nde Türkiye’nin eylemleri yasa dışı olarak nitelenmişti. Brüksel Afrin Harekatı’nın sonlanması için de Ankara’ya çağrı yapmıştı.

Türkiye, Gümrük Birliğinin güncellenmesi, vize serbestisinin sağlanması ve Suriyelilere yönelik mali yardımın hızlandırılmasını istiyor.

AB tarafının ise tutuklu iki Yunan askeri ile FETÖ ve PKK gibi terör örgütleriyle iltisaklı gazetecileri gündeme getirmesi bekleniyor.

ulusal.com.tr

Afrin'de hayat normale dönüyor Gündem Yalova'da toprak kayması! Evler acilen boşaltılıyor Gündem Acun Ilıcalı hakkında ABD'de soruşturma iddiası Gündem Yaşar Okuyan bu görüntülere isyan etti, savcıları göreve çağırdı Gündem