İşçi Partisi heyeti Rusya’yı ziyaret etti

Abone ol

İşçi Partisi heyeti Rusya’yı ziyaret etti

ÇOK KUTUPLU DÜNYA GELİYOR

Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Yunus Soner başkanlığındaki İşçi Partisi heyeti davet üzerine Rusya’ya 3 günlük bir ziyaret gerçekleştirdi. Moskova’da Rus Parlamentosu Duma’nın düzenlediği bir sempozyuma katılan heyet, Rus televizyonlarına misafir oldu, milletvekilleriyle görüştü ve Nazım Hikmet’in mezarını ziyaret etti.

Renkli Devrimler Sempozyumu

Soner, Duma ve bir dizi Rus stratejik araştırma enstitüsünün ortaklaşa düzenlediği ve Rusya’nın yanında Almanya, İtalya, Moldova ve İngiltere’den uzmanların katıldığı “Tarih ve siyaset bilimi fenomeni olarak renkli devrimler” sempozyumuna katıldı.

Ruble krizinin güncel gündem maddesi oluşturduğu sempozyumda Soner, “renkli devrimlerin çok kutuplu dünyayı hedef aldığını” öne sürdü. Dolar krizinin aynı zamanda Atlantik sisteminin daralması anlamına geldiğini vurgulayan Soner, Amerikan mali piyasalarından uzaklaşma ve kopmaların yaşanacağını, bunun güney-güney ve Avrasya entegrasyonları için fırsat oluşturduğunu öne sürdü.

Rus televizyonuna röportaj

Sempozyum sonrasında Soner, Rus ulusal televizyon kanalı Ren TV’ye konuk oldu. Bir saatlik televizyon programında sunucu özellikle Cemaat operasyonuna dair bir dizi soru yöneltti, Soner ise Gülen ve CIA ve Tayyip Erdoğan bağlantısını anlattı.

Batı Asya’daki son gelişmelerin de ele alındığı programda Soner, yobaz ve bölücü terörün kaynakları hakkında açıklamalarda bulundu ve Türkiye’nin karşı karşıya olduğu bölünme sürecinin artık sona erdiğini vurguladı.

Milletvekili görüşmesi

Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkanı Soner, ayrıca Rus parlamenter Fedorov Yevgeni Alekseyeviç’le bir görüşme gerçekleştirdi. Taraflar, Türkiye ve Rusya’nın dolar bağımlılığından kurtulmak için ortak çalışma kararı aldı. İki ülkenin ekonomistlerinin katılacağı bir çalıştay üzerinde mutabakat sağlandı.

Nazım Hikmet’i ziyaret

İşçi Partisi heyeti, Nazım Hikmet’in Moskova’da bulunan mezarını da ziyaret etti ve Türkiye adına bir not bıraktı.

Karşılıklı ziyaretler artacak

Rusya dönüşü yaptığı açıklamada Soner, “Rusya ile ilişkiler ülkemizin ve coğrafyamızın bağımsızlığı ve istikrarı için hayati önem taşıyor. Moskova’daki muhataplarımız da ortak çıkarların bilincinde ve el ele vermeye hazır. Rusya’daki gelişen örgütlenmemiz sayesinde karşılıklı ziyaretler ve ortak çalışma alanları önümüzdeki dönem artacak” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Adalet Bakanı'ndan Fethullah Gülen açıklaması Gündem Yılbaşı operasyonları Gündem Polisleri yakmak istediler Gündem İsmet Yılmaz’dan ''askerlerin özlük hakları'' açıklaması Gündem