Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutukluluğuna itiraz edecek

Cumhuriyet gazetesi, Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutukluluğuna itiraz edecek. Gazetenin avukatı Tora Pekin, "İlk olarak 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz yapılacak. Olmazsa Anayasa Mahkemesi'ne gidebiliriz" dedi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'ndan da açıklamalar geldi.

Abone ol

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmalarına itiraz edilecek.

Gazetenin avukatı Tora Pekin, 8. Sulh Ceza Hakimliği'ne itiraz başvurusu yapacaklarını açıkladı. Pekin, "8. Sulh Ceza Hakimliği bir karar verecek. Eğer bizim talebimiz doğrultusunda tahliye kararı olmazsa, konuyu AYM'ye taşıyıp o ihlalin tespit edilmesini talep edeceğiz" dedi.

Öte yandan Dündar ve Gül'ün tutuklanmalarına ilişkin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan da açıklamalar geldi.

Başbakan Davutoğlu da "basın özgürlüğü de hukuk içinde sınırlandırılabilir" dedi.

ulusalkanal.com.tr

"Basın mensuplarının tutuklu yargılanmalarını istemeyiz" Medya Vatan Partisi’nden Dündar ve Gül açıklaması Medya Rıza Zelyut'a Atatürk'ü savunma davası Medya Ulusal Kanal'dan Can Dündar ve Erdem Gül açıklaması Medya