Depremzedeler ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor

Endonezya'da yaşanan 7. 7 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen tsunami sonrası can kaybı hızla artıyor. Ölü sayısı bin 347'ye ulaştı. Ülkede gıda, su ve akaryakıt sıkıntısı yaşanıyor.

Abone ol

Endonezya, deprem ve tsunami sonrası yaralarını sarmaya çalışıyor.

Endonezya Ulusal Afet Ajansı ölü sayısının bin 347'e ulaştığını duyurdu. 61 bin 867 kişinin geçici barınaklara yerleştiği deprem bölgesinde ağır yaralı 799 kişi hastanelerde gözlem altında tutuluyor.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları zorlukla devam ediyor.

Hem deprem bölgesi dağlık bir alanda olduğu için hem de elektrik kesintisi ve malzeme eksikliğinden, çalışmalarda aksamalar meydana geliyor.

Ayrıca bölgede gıda, su ve akaryakıt sıkıntısı da var.

Bölgeye giden yardım konvoylarının güvenliğinden sorumlu bir yetkili Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, bir konvoyun yağmalandığını belirtti. Yağmalar özellikle depremin vurduğu Palu ve Donggala'da yaşanıyor.

Öte yandan yetkilier sağlık koşulları ve dini kurallar nedeniyle bölgedeki cenazelerin hazırlanan toplu mezarlara bekletilmeden gömülmesi gerektiğini belirtti.

Palu merkezde bulunan bir otelde enkaz altında halen 30 kişinin olduğu belirtildi.

Yetkililer ölü sayısının artmasından endişe ediyor.

ulusal.com.tr

Endonezya'da kurbanlar defnedilmeye başlandı Dünya Çin Devrimi'nin önemi Dünya Japonya'da valilik seçimi Dünya Japonya'yı Trami tayfunu vurdu Dünya