Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov, Ankara'da

Ankara ile Washington arasında PYD ve Kayyum gerginliği tırmanırken, Ankara'da kritik bir ziyaretçi vardı. Rusya Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov Türkiye’ye geldi. Rus General, mevkidaşı Orgeneral Hulusi Akar ile görüştü. Yaklaşık 3 saat süren görüşmede Amerikan İsrail koridorunu kesen Fırat Kalkanı Harekatı ve iki ülke arasındaki askeri işbirliği ele alındı.

Abone ol

Türk Ordusu'nun Amerikan İsrail koridorunu kesen Fırat Kalkanı Harekatı devam ederken, Ankara önemli bir misafiri ağırladı. Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov Türkiye’ye geldi.

Genelkurmay Başkanlığı'na gelişinde Orgeneral Akar tarafından resmi törenle karşılanan Gerasimov, iki ülke milli marşlarının çalınmasının ardından tören kıtasını selamladı.

Yaklaşık 3 saat süren görüşmede, Amerikan İsrail koridorunu kesen Fırat Kalkanı harekatı ele alındı. Ankara, PYD’nin terör koridoru için kritik bir ilçe olan El Bab’a hakim olmasını istemiyor. Türk Ordusu bu kapsamda El Bab operasyonu için hazırlıklarını arttırmış durumda.

Görüşmede, Halep’teki ateşkes ve iki ülke arasındaki askeri işbirliği konularının da masaya yatırıldığı belirtildi.

Gerasimov’un Türkiye ile Amerika arasında “PYD ve Kayyum gerginliği” yaşanırken Ankara’yı ziyaret etmesi dikkat çekti.

Geçen ay, Rus General Gerasimov'un Türkiye'yi ziyaret edeceği belirtilmişti. Ancak daha sonra 26 Ağustos’ta planlanan görüşme ileri bir tarihe ertelenmişti.

ulusalkanal.com.tr

FBI'dan bilgisayar kullanıcılarına kamera uyarısı Gündem İzmir Müftülüğü'nden gece okunan selayla ilgili açıklama Gündem ABD Kongresi'nde Türkiye karşıtı oturum Gündem Kibele heykelini 10 bin kişi ziyaret etti Gündem