Otogarda canlı bomba düzeneği ve silahlarla yakalandılar

Özdemir Sabancı suikastinin zanlılarından İsmail Akkol, 20 yıl sonra yakalandı. Aydın Emniyet Müdürlüğü, Söke’de yakalanan İsmail Akkol ve Faik Adıyaman adlı DHKP-C'lilerin üzerinden uzun namlulu tüfek, el bombası, canlı bomba düzeneği ve çok sayıda mühimmat bulunduğunu açıkladı.

Abone ol

Özdemir Sabancı suikastinin faillerinden olan DHKP-C'li İsmail Akkol 20 yıl sonra yakalandı.

Aydın Emniyet Müdürlüğü ekipleri Söke'deki şehirlerarası otobüs terminaline operasyon yaptı. Operasyonda, terör örgütü DHKP-C'ye üye olan 2 kişinin İzmir'e gitmek için bilet alırken yakalandığı açıklandı.

Yapılan aramada 2 kişi üzerinden 1 kalaşnikof uzun namlulu tüfek, bir el bombası, canlı bomba düzeneği ve çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Yakalanan iki kişinin kimliğini de Aydın Emniyet Müdürü Halis Böğürcü açıkladı. Böğürcü, iki kişiden birinin Özdemir Sabancı suikastinin zanlısı DHKP-C'li İsmail Akkol, diğerinin de Fadik Adıyaman olduğunu söyledi.

Suikast, 9 Ocak 1996'da yapılmıştı. DHKP-C militanları Fehriye Erdal, İsmail Akkol ve Mustafa Duyar Sabancı Center binasına girerek Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe'ye kurşun yağdırmış 3 isim de hayatını kaybetmişti.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu: Puslu havayı seven bütün çakallar harekete geçti Gündem Başbakan Ahmet Davutoğlu: O sanatçıya sesleniyorum... Gündem IŞİD Türk askerine saldırdı! TSK harekete geçti Gündem Ahmet Türk'ün torunu PKK'lı olmaktan tutuklandı Gündem