Eğit-donat çökmek üzere

AKP'nin ABD ile birlikte hayata geçirmek istediği "Eğit-Donat" projesi çökme noktasına geldi. Bİr Pentagon yetkilisi, düşmanın kim olacağı konusunda anlaşmaya varılamadığını ve programın Türkiye'de başlamayabileceğini belirtti.

Abone ol

Suriye'ye karşı çatışan terör gruplarının eğitilip silahlandırılması için AKP hükümetin ABD ile yaptığı "Eğit-donat" pazarlığı her an çökebilir. ABD Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili, pazarlık sürecinde "düşmanın kim olacağı" konusunda görüş ayrılığı yaşandığını ve programın başlamayabileceğini açıkladı.

Hürriyet gazetesine konuşan Pentagon yetkilisine göre, AKP Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ı devirmeyi öncelik olarak görüyor. Ancak Wasington yönetimi IŞİD ile savaşmaya odaklanmış durumda. Pazarlıklar da burada kilitleniyor.

Pentagon yetkilisi, "Türkiye dışında Suudi Arabistan, Katar ve Ürdün de Suriyeli muhalifler için eğit-donat programına evsahipliği yapmayı kabul ettiler. Ve programın bu lokasyonların hepsinde birden başlaması gerekmiyor." açıklaması yaptı.

'Eğit-donat' anlaşması ABD ile Türkiye arasında geçen Şubat ayında imzalanmıştı. Program kapsamında Türkiye'de yılda 1500-2000 teröristin eğitilim silahlandırılması öngörülüyordu.

Öte yandan Ürdün, ABD öncülüğündeki Suriyeli muhaliflere askeri eğitim vermeyi öngören eğit-donat programının başladığını duyurdu. Hükümet Sözcüsü Muhammed el-Mumini, programa katılan Suriyelilerin sayısı, kimliği ve eğitim verilen yerlere dair açıklama yapmadı.

ulusalkanal.com.tr

Fenerbahçe'den Zeki Alasya için başsağlığı mesajı Gündem Zeki Alasya'dan tarihi konuşma: Önemli olan iyi oyuncu olmak değil, iyi insan olmak Gündem Metin Akpınar: İlk defa şimdi ayrıldık! Gündem Rahşan Ecevit korkuttu Gündem