Hurşit Tolon tahliye edildi

Zirve Davası'nda boğaz kesen katiller serbest bırakıldı, ancak Emekli Orgeneral Hurşit Tolon hala tutuklu. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden atılan gizli tanık İlker Çınar'ın yalan beyanlarıyla tutuklanan Tolon hakkında bir tek somut delil yok. Kumpasın amacı ise, Ergenekon tertibi ile menfur Zirve Katliamı arasında bağ kurmaktı. Ama olmadı...

Abone ol

Emekli Orgeneral Hurşit Tolon Ergenekon'dan tahliye edildi ancak Zirve Katliamı Davası'ndan tutuklu.

Davada boğaz kesen katiller bile serbest kaldı ancak Tolon'un tutukluluğu devam ediyor. Avukat İlkay Sezer, Tolon için ikinci tahliye talebinde bulundu.

Peki, Ergenekon tertibiyle hedef alınan Tolon, Zirve Davası ile nasıl ilişkilendirildi?

Tertip, yine gizli tanık ifadesiyle uygulamaya konuldu. Zirve Davası'nın hem sanığı hem de gizli tanığı olan İlker Çınar, özel görevli Malatya savcısına 4 Şubat 2012'de ifade vererek Tolon'u suçladı. Gizli tanık, Zirve Katliamı'nın yapıldığı gün Malatya İnönü Üniversitesi'nde konferans veren Tolon'un misyonerleri hedef aldığını iddia etti.

Gizli tanık Çınar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde uzman onbaşıyken, firar nedeniyle hakkında vaka kanaat raporu hazırlandı. Sicil amiri, gizli sahtekarlık ve yalancılık gerekçesiyle ordudan atıldı.

Tolon'un Malatya İnönü Üniversitesi'nde verdiği konferansın görüntüleri de Avukat Sezer tarafından mahkemeye sunuldu. Görüntüler üzerindeki incelemede, gizli tanık İlker Çınar'ın yalan söylediği belgelendi. Görüntülerde bir kez bile misyonerlik ya da konuyla alakalı bir ifade kullanılmamıştı. Tolon gizli tanık ifadesi nedeniyle tahliye edilmedi.

ulusalkanal.com.tr

Okmeydanı Hastanesi'nde olaylar çıktı Gündem Bir tahliye daha Gündem Otomobile silahlı saldırı Gündem Berkin'imizi kaybettik Gündem